A spanyol kormány elnézést kért a rendőri erőszak miatt, de nem annyira

Enric Millo, a spanyol kormány  katalóniai képviselője volt az első, aki elnézést kért a vasárnapi népszavazást kísérő rendőri erőszak miatt, melyben több százan megsérültek – írja a Guardian.  

„Aztuán, hogy megláttam azokat a képeket - és tudva, hogy ezeket az embereket megütötték, lökdösték, valakit még kórházba is kellett vinni - csak annyit tehetek, hogy elnézést kérek a közbeavatkozó rendőrök nevében” – nyilatkozta Millo a katalán TV3-nak. Ugyanakkor hangsúlyozta, a kialakult helyzetért szerinte csakis a katalán elnök, Carles Puigdemont és kormánya okolható.

Puigdemont szerda hajnal úgy nyilatkozott a BBC-nek, kormánya ennek a hétnek a végén, vagy a következő hét elején jelenti be Katalónia függetlenné válását Spanyolországtól.

Címlapfotó: LLUIS GENE/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.