Egy amerikai képviselő szerint Soros György áll a charlottesville-i összecsapások mögött

külföld
2017 október 06., 11:37
comments 126

Az Egyesült Államok kongresszusának tagja, Paul Gosar arizonai képviselő Soros Györgyöt sejti a halálos áldozatot is követelő, erőszakos összecsapásokhoz vezető charlottesville-i náci tüntetés mögött. 

Szerinte az augusztusi erőszakhullámot egy Obama-szimpatizáns szervezte és Soros György finanszírozta.

 Gosar szerint Soros saját emberei ellen fordította a nácikat. 

Erről a teóriájáról - melyre semmiféle bizonyíték nincs - egy a VICE News-nak adott interjúban beszélt a képviselő, melynek fő témája, hogy egy liberális aktivista, J’aime Morgaine beperelte, mert blokkolta hivatalos Facebook-oldalán. A nő szerint ezzel Gosar megsértette az alkotmányos jogát a szólásszabadsághoz. A képviselő azzal védekezik, azért tiltotta le Morgaine-t, ahogy sok más kommentelőt is, mert egyszer már beigazolódott, hogy a facebookos gyűlölködés valódi erőszakhoz is vezethet, ahogy az történt Steve Scalise esetében.

A VICE News megkereste Soros György alapítványát, az Open Society Foundationst ( Nyílt Társadalom Alapítványok), szóvivőjük válaszában arról ír, soha nem támogatnák az erőszakot, Soros György maga is megtapasztalta, milyen náci uralom alatt élni, és egész életében ez ellen küzdött.

Címlapfotó: MANDEL NGAN/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.