Egy amerikai képviselő szerint Soros György áll a charlottesville-i összecsapások mögött

Az Egyesült Államok kongresszusának tagja, Paul Gosar arizonai képviselő Soros Györgyöt sejti a halálos áldozatot is követelő, erőszakos összecsapásokhoz vezető charlottesville-i náci tüntetés mögött. 

Szerinte az augusztusi erőszakhullámot egy Obama-szimpatizáns szervezte és Soros György finanszírozta.

 Gosar szerint Soros saját emberei ellen fordította a nácikat. 

Erről a teóriájáról - melyre semmiféle bizonyíték nincs - egy a VICE News-nak adott interjúban beszélt a képviselő, melynek fő témája, hogy egy liberális aktivista, J’aime Morgaine beperelte, mert blokkolta hivatalos Facebook-oldalán. A nő szerint ezzel Gosar megsértette az alkotmányos jogát a szólásszabadsághoz. A képviselő azzal védekezik, azért tiltotta le Morgaine-t, ahogy sok más kommentelőt is, mert egyszer már beigazolódott, hogy a facebookos gyűlölködés valódi erőszakhoz is vezethet, ahogy az történt Steve Scalise esetében.

A VICE News megkereste Soros György alapítványát, az Open Society Foundationst ( Nyílt Társadalom Alapítványok), szóvivőjük válaszában arról ír, soha nem támogatnák az erőszakot, Soros György maga is megtapasztalta, milyen náci uralom alatt élni, és egész életében ez ellen küzdött.

Címlapfotó: MANDEL NGAN/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.