Tízezreket evakuáltak Moszkvában az újabb bombafenyegetések miatt

külföld
2017 október 06., 15:24
comments 28

Szeptember 10-e óta ismeretlenek folyamatosan szívatják bombariadókkal a moszkvaiakat. 

Ezen a pénteken már több mint 20 ezer embert kellett evakuálni közintézményekből és azok környékéről, mert névtelen telefonálók azzal riogattak, hogy bomba van az épületben. Többek között három repülőteret, több mint 40 iskolát, bírósági épületeket és bevásárlóközpontokat is megfenyegettek.

Az utóbbi hetekben ez többször is előfordult már, volt olyan nap, amikor 50 ezer embert kellett kirakni középületekből.

Kiürítenek egy moszkvai bevásárlóközpontot.
photo_camera Kiürítenek egy moszkvai bevásárlóközpontot. Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency

Az orosz titkosszolgálat szerint a hívások külföldről, és négy különböző embertől érkeznek, akik szerintük orosz állampolgárok, de cinkosaik élnek Oroszországban is. Minden esetben neten keresztül telefonálnak.

A hamis bombariadók csütörtökig már 1,4 milliárd forintnak megfelelő kárt okoztak, ez az összeg a péntekiekkel tovább emelkedett. (MTI / Interfax)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.