Valakik feltörhették Trump kabinetfőnökének telefonját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Fehér Ház illetékesei szerint egy idegen hatalom feltörhette John Kelly, Donald Trump kabinetfőnökének és egykori nemzetbiztonsági miniszterének privát mobiltelefonját. A technikai stáb aggályai szerint Kelly telefonját még Trump beiktatása előtt, tavaly decemberben feltörhették.

Kelly a nyáron adta le a készülékét a Fehér Ház technikai stábjának, mert nem működött jól, és nem frissítette a szoftvereit. Stábjának tagjai szerint már hónapok óta valami gond volt vele. Ekkor derült ki, hogy valakik feltörhették és hozzáférhettek a készülékhez.

A Fehér Ház szerint Kelly, aki azóta lett Trump Kabinetfőnöke, nem használta gyakran ezt a készüléket. Amióta kormánytag, a hivatalos, megerősített biztonságú kormányzati készülékét használja. Időközben a kompromitált telefont is lecserélte.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy mikor és hol férhettek hozzá a hackerek Kelly telefonjához. Ezért most alaposan átnézik, hogy mielőtt csatlakozott volna a kormányhoz, merre járt és kikkel találkozott.

A tengerészgyalogos tábornok Kelly, mielőtt politikai szereplővé vált volna, az Egyesült Államok haderejének déli parancsnokságának parancsnoka volt. (Via Politico)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.