Valakik feltörhették Trump kabinetfőnökének telefonját

A Fehér Ház illetékesei szerint egy idegen hatalom feltörhette John Kelly, Donald Trump kabinetfőnökének és egykori nemzetbiztonsági miniszterének privát mobiltelefonját. A technikai stáb aggályai szerint Kelly telefonját még Trump beiktatása előtt, tavaly decemberben feltörhették.

Kelly a nyáron adta le a készülékét a Fehér Ház technikai stábjának, mert nem működött jól, és nem frissítette a szoftvereit. Stábjának tagjai szerint már hónapok óta valami gond volt vele. Ekkor derült ki, hogy valakik feltörhették és hozzáférhettek a készülékhez.

A Fehér Ház szerint Kelly, aki azóta lett Trump Kabinetfőnöke, nem használta gyakran ezt a készüléket. Amióta kormánytag, a hivatalos, megerősített biztonságú kormányzati készülékét használja. Időközben a kompromitált telefont is lecserélte.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy mikor és hol férhettek hozzá a hackerek Kelly telefonjához. Ezért most alaposan átnézik, hogy mielőtt csatlakozott volna a kormányhoz, merre járt és kikkel találkozott.

A tengerészgyalogos tábornok Kelly, mielőtt politikai szereplővé vált volna, az Egyesült Államok haderejének déli parancsnokságának parancsnoka volt. (Via Politico)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.