Valakik feltörhették Trump kabinetfőnökének telefonját

külföld
2017 október 06., 09:04
comments 7

A Fehér Ház illetékesei szerint egy idegen hatalom feltörhette John Kelly, Donald Trump kabinetfőnökének és egykori nemzetbiztonsági miniszterének privát mobiltelefonját. A technikai stáb aggályai szerint Kelly telefonját még Trump beiktatása előtt, tavaly decemberben feltörhették.

Kelly a nyáron adta le a készülékét a Fehér Ház technikai stábjának, mert nem működött jól, és nem frissítette a szoftvereit. Stábjának tagjai szerint már hónapok óta valami gond volt vele. Ekkor derült ki, hogy valakik feltörhették és hozzáférhettek a készülékhez.

A Fehér Ház szerint Kelly, aki azóta lett Trump Kabinetfőnöke, nem használta gyakran ezt a készüléket. Amióta kormánytag, a hivatalos, megerősített biztonságú kormányzati készülékét használja. Időközben a kompromitált telefont is lecserélte.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy mikor és hol férhettek hozzá a hackerek Kelly telefonjához. Ezért most alaposan átnézik, hogy mielőtt csatlakozott volna a kormányhoz, merre járt és kikkel találkozott.

A tengerészgyalogos tábornok Kelly, mielőtt politikai szereplővé vált volna, az Egyesült Államok haderejének déli parancsnokságának parancsnoka volt. (Via Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.