„Egyértelmű politikai vendetta”

POLITIKA
2017 október 07., 06:02
comments 124

A ferencvárosi képviselőtestület két ellenzéki politikust megfosztott bizottsági helyétől. Jancsó Andrea az LMP-s képviselője és Baranyi Krisztina az Együtt képviselője korábban korrupciógyanús és etikailag visszás ügyeket tártak fel a kerületben. A polgármester a Civil Rádió reggeli műsorában nem titkolta, hogy politikai bosszúról van szó:

„A frakcióülésen, politikai döntés született...arról szól a döntés, hogy valamilyen politikai választ kell adni a nemtelen politikai támadásokra.”

Nemtelen támadás

Bácskai János azt érti a „nemtelen politikai támadások” alatt, hogy korábban Jancsó Andrea nyilvánosságra hozta a kerületi fideszes képviselők lakásügyeit. Aminek lényege, hogy a politikusok szétosztották egymás között a legjobb, uniós pénzből felújított önkormányzati lakásokat. Legutóbb ebben az ügyben arról írtunk, hogy Görgényi Máté fideszes képviselő a gazdasági bizottságban a saját családjának lakhatásáról szavazhatott. Martos Dániel, kerületi kincstárnok rokonának is jutott ingatlan, ahogy Bácskai vitorlástársának érdekeltségébe is lepottyant egy teraszos kuckó.

photo_camera Jancsó Andrea (LMP) a szavazás előtt.

Baranyi Krisztina pedig legutóbb arra hívta fel a figyelmet, hogy a parkolóautomatákkal valami nagyon nem stimmel a kerületben, ami nem is annyira meglepő annak fényében, hogy a fideszes többség arra a rossz emlékű Centrum Parkoló kft.-hez kötődő Borsi Imrére bízta a parkolási pénzek beszedését, akit jelenleg is milliárdos visszaéléssel vádolnak. 

link Forrás

Az elvtársakat nem válogathatja meg

Bácskai maga is beismeri, hogy a bizottságból való visszahívással nem oldódnak meg a gondjaik. Ettől nem fog kevesebb zűrös ügy a nyilvánossághoz eljutni. Egyfelől azért, mert a korrupciógyanús ügyeket nyilvánosságra hozó képviselők továbbra is minden hivatalos dokumentumba betekinthetnek, a bizottsági üléseken részt vehetnek. Másfelől pedig nagyobb gondjuk, hogy egymásban sem bíznak a fideszes képviselők. Bácskai azt állítja, hogy a zárt frakcióülésekről, ahol csak a képviselők és a tanácsadóik vesznek részt rendszeresen kiszivárognak információk. Jó példa erre a mostani kizárás, amiről valamelyik fideszes előre tájékoztatta a 24.hu-t

„A frakcióülésen, amikor tárgyaltuk, akkor fogadást lehetett kötni arra, hogy hány óra múlva szivárog ki. Nem telt el huszonnégy óra.”

photo_camera Bácskai János polgármester és Zombory Miklós alpolgármester a testületi ülésen.

A polgármestert ugyan foglalkoztatja, hogy ki vagy kik a szivárogtatók, de szerinte reménytelen kideríteni. 

„Nem válogathatja meg az ember az elvtársait.” 

Tehát a fidesz-frakció politikai válasza, hogy a két képviselőnek kiosztanak egy-egy kokit, várhatóan nem hozza  meg számukra a nyugalmat. A bosszú annyiban merül ki, hogy a két ellenzéki képviselő tiszteletdíja csökken. 

Pitiáner bosszú

Jancsó Andrea részt vett a testületi ülésen, ahol zárt ajtók mögött nagy többséggel döntöttek a visszahívásukról. Utána úgy nyilatkozott, hogy érti a figyelmeztetést, ami arra vonatkozik, hogy hallgassanak, és ne folytassák a munkát, amit elkezdtek, de ő ettől még nem fog leállni. Szerinte az ellenzéki képviselők elsődleges feladata, hogy a többségben lévőket, a kerület vezetőit kontrollálja.

Baranyi Krisztinát telefonon értük el: „A döntés az amúgy sem túl magas 158 ezer forintos javadalmazásom lefelezésével jár. Egyértelmű politikai vendetta. Méltatlan minden olyan emberhez, akit a nép akaratából megválasztottak. Aki ilyen eszközökkel él, az fél, annak takargatnia valója van. Ez a döntés engem megerősít, hogy jó úton járok. Az eddigiekben erre fordított energiám minimum dupláját fogom arra fordítani, hogy minden mocsokságot, amit ebben a kerületben elkövetnek, azt megtaláljam és nyilvánosságra hozzam. Ez a kicsinyesség, pitiáner bosszú Bácskai Jánost, mint embert is minősíti.”

photo_camera IGEN: 10, NEM: 2, Tartózkodik: 3,

Ami még egyeseknek meglepő volt a csütörtöki szavazáson, hogy a szocialista Pál Tibor, Hidasi Gyula és a volt DK-s, most független Inzoglu István tartózkodtak. A kerületi fideszesek és szocialisták speciális viszonyáról korábban már írtunk. Pál Tibor a Reflektornak nyilatkozott a döntésről:

„Ki akarunk maradni ebből a kutyakomédiából.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.