Putyin-ellenes tüntetések: száz fölött a letartóztatottak száma

külföld
2017 október 07., 17:33
comments 59

A Reuters szerint 25 orosz városban összesen 132 tüntetőt tartoztattak le szombaton. A Putyin születésnapjára időzített megmozdulásokon azt követelték, hogy a hatóságok engedélyezzék a húsznapos börtönbüntetését töltő ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij indulását a jövő évi elnökválasztáson. A tüntetéseket korábban természetesen betiltották, a Kreml-szóvivője, Dmitrij Peszkov közölte is, hogy 

felelősségre vonják a szervezőket. 

photo_camera Fotó: OLGA MALTSEVA/AFP
photo_camera Fotó: OLGA MALTSEVA/AFP

Míg Szentpéterváron könnygázzal oszlattak a rohamrendőrök, az MTI szerint Moszkvában végigkísérték a menetet az útvonalukon, és "csak" azt akadályozták meg, hogy a Vörös térre vonuljanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.