Független jelöltet választott Kunbaja, miután a sikkasztással megvádolt Fidesz-KDNP-s polgármester lemondott

2017 október 8., vasárnap 19:02
78

A vasárnapi időközi választáson a független Halász Istvánt választották a Bács-Kiskun megyei Kunbaja polgármesterévé – közölte az MTI-vel a Kunbajai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.

Pozsgainé Juhász Ildikó elmondta, hogy mind a négy jelölt független volt, és ez lett a sorrend:

  1. Halász István (525 szavazat)
  2. Szabó Erika (351 szavazat)
  3. Szabó József (6 szavazat)
  4. Latinyák István (4 szavazat)

A Magyar Munkáspárt színeiben induló Kalapos Mária nem kapott szavazatot.

A szavazóköri jegyzékben 1316 választópolgár szerepelt, közülük 895-en jelentek meg a két szavazókörben. 9 szavazat volt érvénytelen.

Halász István korábban már volt Kunbaja polgármestere, és 2014-ben is indult a tisztségért, de akkor a szavazatok 37 százalékával alulmaradt Franzné Lakner Évával szemben, aki 48 százalékkal lett a település vezetője.

Kunbaján azért tartottak időközi választást, mert a második mandátumát töltő polgármester, Franzné Lakner Éva (Fidesz-KDNP) június 15-én lemondott a tisztségéről. A polgármester akkor azt írta, a személyét ért támadások és a döntését megelőző időszak eseményei hatására határozott úgy, hogy a közélet helyett a jövőben inkább a családjával töltene több időt.

A döntésének az okait nem részletezte, de azt érdemes tudni, hogy Franzné Lakner Éva és két társa ellen április végén költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt