Független jelöltet választott Kunbaja, miután a sikkasztással megvádolt Fidesz-KDNP-s polgármester lemondott

politika
2017 október 08., 19:02
comments 77

A vasárnapi időközi választáson a független Halász Istvánt választották a Bács-Kiskun megyei Kunbaja polgármesterévé – közölte az MTI-vel a Kunbajai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.

Pozsgainé Juhász Ildikó elmondta, hogy mind a négy jelölt független volt, és ez lett a sorrend:

  1. Halász István (525 szavazat)
  2. Szabó Erika (351 szavazat)
  3. Szabó József (6 szavazat)
  4. Latinyák István (4 szavazat)

A Magyar Munkáspárt színeiben induló Kalapos Mária nem kapott szavazatot.

A szavazóköri jegyzékben 1316 választópolgár szerepelt, közülük 895-en jelentek meg a két szavazókörben. 9 szavazat volt érvénytelen.

Halász István korábban már volt Kunbaja polgármestere, és 2014-ben is indult a tisztségért, de akkor a szavazatok 37 százalékával alulmaradt Franzné Lakner Évával szemben, aki 48 százalékkal lett a település vezetője.

Kunbaján azért tartottak időközi választást, mert a második mandátumát töltő polgármester, Franzné Lakner Éva (Fidesz-KDNP) június 15-én lemondott a tisztségéről. A polgármester akkor azt írta, a személyét ért támadások és a döntését megelőző időszak eseményei hatására határozott úgy, hogy a közélet helyett a jövőben inkább a családjával töltene több időt.

A döntésének az okait nem részletezte, de azt érdemes tudni, hogy Franzné Lakner Éva és két társa ellen április végén költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.