Lengyelország kijutott az oroszországi focivébére

Az E csoportban a lengyel labdarúgó-válogatott 2 góllal nyert otthon Montenegró ellen világbajnoki selejtezőn, így biztosította helyét a jövő évi oroszországi tornán. A lengyeleknek egy hazai döntetlen is elég lett volna Montenegró ellen a csoportgyőzelemhez és a vébérészvételhez, de már a 16. percre két góllal vezettek. Montenegró a végén öt perc alatt egyenlített, de a lengyelek 2 nagy védelmi hiba után visszaállították a kétgólos különbséget.

A csoportban Dánia lett a második, pótselejtezőt játszhat.

Az F csoport élén veretlenül záró Anglia Harry Kane 27. percben, büntetőből lőtt góllal nyert Vilniusban Litvánia ellen. Kane csütörtökön a Szlovénia elleni találkozót is eldöntötte, ami már vb-szereplést ért Angliának.

Szlovákia 3-0-ra győzte le otthon a máltaiakat, az addig 2. skótok viszont csak 2-2-t tudtak játszani Szlovéniával, így kiestek. Szlovákia még így sem biztos, hogy pótselejtezőzhet, mert a 9 európai csoportból a 8 legtöbb pontot szerző 2. mehet a rájátszásba, és 5 csoportban már most jobban áll a második, mint Szlovákia. (MTI, Index)