Orbán a felavatott rendőröknek: Hazánk az egyik legkevésbé veszélyes ország a világon

Orbán Viktor a hétfői parlamenti szereplése után a Hősök terére ment, ahol délután a rendőrség állományába kinevezett 227 új tiszthelyettes eskütételén mondott beszédet. 

Hasonló eseményre legutóbb júniusban került sor, a miniszterelnök akkor Brüsszelről és a migránsokról beszélt a felavatott rendőröknek. 

Fotó: Botos Tamás / 444

Hétfőn Orbán arról beszélt a kinevezett tiszteknek, hogy legyenek büszkék esküjükre és fogadalmukra, ez ugyanis a legnagyobb felajánlás, amit magyar ember adhat a hazájának. A miniszterelnök szerint azért is jó okuk van arra, hogy büszkék legyenek, mert a mai napon olyan fontos dolgok megvédése mellett kötelezték el magukat, mint a magyar családok biztonsága és az ezeréves nemzeti-keresztény kultúránk megvédése. Orbán szerint ez jelenti azt a sziklaszilárd alapot, amire a biztonságos jövő felépíthető. 

Szerinte ugyanakkor vannak mára európai országok, ahol ezek a fontos dolgok már a múlté lettek, ott már legfeljebb csak az együttélés véletlenszerű formái fordulnak elő. Orbán szerint a magyar rendőrök két fronton is helytálltak az utóbbi években: megvédték Magyarország és Európa határait, közben pedig az ország közbiztonságára is figyeltek. Ennek köszönhető szerinte, hogy mára hazánk lett az egyik legkevésbé veszélyes ország a világon. 

Orbán beszélt arról is, hogy vendégszerető nép vagyunk, minden jószándékú idegent fogadunk, ugyanakkor közös érdekünk, hogy a rosszindulatú embereket kiszűrjük és a vendégjoggal való visszaéléseket megakadályozzuk. A miniszterelnök nemsokkal később ismét visszatért korábbi gondolatára, hogy a következő évtizedben a legnagyobb érték Európában a biztonság lesz, az országok gazdasági helyzete is ezen múlhat majd. 

Szerinte az európai helyzet leegyszerűsödik: kétféle ország létezik ma, ahol biztonságos az élet, és ahol nem. A mi hazánk pedig az egyik legbiztonságosabb ország Európában, mert jó rendőreink vannak, akik azt is elérték, hogy a rendőri hivatás ismét vonzó pálya legyen a fiataloknak, tette még hozzá. 

Végül Orbán arról beszélt, hogy a felavatott tisztek Európa egyik legsikeresebb és legnagyobb tekintélynek örvendő rendőrségének lettek most felesküdött tagjai.