Öt év alatt a hétszeresére ugrottak a fizetések a jegybank döntéshozóinál

2017 október 9., hétfő 6:36
142

Amíg a hivatalba lépő Orbán-kormány az előző elnök, Simor András fizetését 2 millió forintban korlátozta, aztán Matolcsy György bérét 5 millióra emelte, de nem csak az ő fizetése ugrott meg ebben az időszakban.ű

A 24.hu összesítése szerint az előző elnök utolsó teljes évének, 2012-nek a végén 355 millió forintot fizettek ki egy hónapban az MNB-seknek, amiből közel 60 millió a vezetőkhöz és vezető tisztségviselőkhöz került. A PSZÁF beolvasztása után, 2013 végén megközelítette a 800 milliót a havi személyi költség, amiből 90 milliót a vezetés kapott. A lap szerint idén június végén már 1,3 milliárd forint volt az összeg, és majdnem 190 millió forint került a vezetőkhöz és vezető tisztségviselőkhöz.

A jegybank döntéshozó szervénél, a monetáris tanácsnál öt év alatt a hétszeresére nőttek a bérek. Öt éve még 64 millió forintot kapott a monetáris tanács hét tagja, míg tavaly a kilenc fősre nőtt testület már 315 milliót kapott. És az idei év első felében már kaptak 233 millió forintot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt