Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

politika
2017 október 10., 09:29

A parlament hétfői ülésén az LMP-s Hadházy Ákos kérdezte Orbán Viktort egy egészségügyi közbeszerzés túlárazás-gyanús körülményeiről, mire a miniszterelnök azzal vágott vissza, hogy Hadházy nyilván a pórul járt, külföldi cégnek lobbizik, és hogy ő ennél korruptabb dolgot nem látott a parlamentben. 

Orbán bejelentette, hogy vizsgálatot kér Hadházy ellen, mivel nem érti, hogy fordulhat elő, hogy valaki nyíltan egy külföldi cégnek lobbizzon a parlamentben. 

Az LMP társelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy

„Nem tehetek egyebet, kénytelen vagyok feljelenteni a miniszterelnököt, ő sem vádolhat senkit alaptalanul, márpedig engem korrupcióval vádolt.”

Hadházy szerint Orbán saját maga ellen beszélt, mivel elképesztő agymenésével elérte, hogy sokkal többen halljanak erről az ügyről, hogy hogyan akarnak milliárdokat kilopni a haldokló kórházakból. 

Szerinte Orbánnak abban sem volt igaza, amikor azt mondta, Hadházy folyamatban levő közbeszerzést akarok befolyásolni, mivel az eljárás már jogerősen lezárult azzal, hogy törvénytelenség miatt elkaszálta a döntőbizottság.

Az LMP-s politikus amúgy elmondása szerint nem tett mást, csak rákérdezett, kinek van igaza: Lázárnak, aki disznóságnak mondta a projektet, vagy Rétvárinak, aki szerint minden rendben volt. (via mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.