Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A parlament hétfői ülésén az LMP-s Hadházy Ákos kérdezte Orbán Viktort egy egészségügyi közbeszerzés túlárazás-gyanús körülményeiről, mire a miniszterelnök azzal vágott vissza, hogy Hadházy nyilván a pórul járt, külföldi cégnek lobbizik, és hogy ő ennél korruptabb dolgot nem látott a parlamentben. 

Orbán bejelentette, hogy vizsgálatot kér Hadházy ellen, mivel nem érti, hogy fordulhat elő, hogy valaki nyíltan egy külföldi cégnek lobbizzon a parlamentben. 

Az LMP társelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy

„Nem tehetek egyebet, kénytelen vagyok feljelenteni a miniszterelnököt, ő sem vádolhat senkit alaptalanul, márpedig engem korrupcióval vádolt.”

Hadházy szerint Orbán saját maga ellen beszélt, mivel elképesztő agymenésével elérte, hogy sokkal többen halljanak erről az ügyről, hogy hogyan akarnak milliárdokat kilopni a haldokló kórházakból. 

Szerinte Orbánnak abban sem volt igaza, amikor azt mondta, Hadházy folyamatban levő közbeszerzést akarok befolyásolni, mivel az eljárás már jogerősen lezárult azzal, hogy törvénytelenség miatt elkaszálta a döntőbizottság.

Az LMP-s politikus amúgy elmondása szerint nem tett mást, csak rákérdezett, kinek van igaza: Lázárnak, aki disznóságnak mondta a projektet, vagy Rétvárinak, aki szerint minden rendben volt. (via mno.hu)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.