Orbán vizsgálatot követel Hadházy Ákos ellen

POLITIKA
2017 október 09., 12:31
comments 355

Az azonnali kérdések órájában Hadházy Ákos LMP-társelnök „Kinek van igaza?” címmel kérdezett Orbán Viktortól a Parlamentben arról, hogy a GE szabálytalanul bukott egy lélegeztetőgépekre kiírt tendert.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ tendere miatt az egyik pályázó – ezek szerint a GE – fordult a hatósághoz, ami megállapította, hogy a pályázati kiírást úgy alkották meg, hogy annak csak egyetlen gyártó termékei felelhettek meg. Ezt a közbeszerzési döntőbizottság mondta ki, mire egy államtitkár azt mondta, hogy szerinte nem így van. Kinek van igaza? – kérdezte Orbántól Hadházy.

Orbán szerint Hadházy egy folyamatban lévő vizsgálatban egy cég érdekében lobbizik a Parlamentben. „Mennyi pénzt kapott ezért?” – kérdezte Orbán, majd azt mondta, régóta ül ott, de ennél korruptabb ügyet még nem látott a Parlamentben. „Szégyellje magát!” – mondta.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán / MTI / MTVA

Hadházy erről azt mondta, hogy látja, Orbán nem érti a helyzetet, de még ő sem, ugyanis szerinte 800 millió forintos kár érheti az országot, erről van szó, és a felelősöket le kellene ültetni.

Orbán azt kérte, vizsgálják ki az ügyet, mert az egy lehetetlen dolog, hogy egy képviselő nyíltan lobbizik, ráadásul egy külföldi cég mellett. „Vizsgálatot kérek” – mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.