Orbán vizsgálatot követel Hadházy Ákos ellen

2017 október 9., hétfő 12:31
357

Az azonnali kérdések órájában Hadházy Ákos LMP-társelnök „Kinek van igaza?” címmel kérdezett Orbán Viktortól a Parlamentben arról, hogy a GE szabálytalanul bukott egy lélegeztetőgépekre kiírt tendert.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ tendere miatt az egyik pályázó – ezek szerint a GE – fordult a hatósághoz, ami megállapította, hogy a pályázati kiírást úgy alkották meg, hogy annak csak egyetlen gyártó termékei felelhettek meg. Ezt a közbeszerzési döntőbizottság mondta ki, mire egy államtitkár azt mondta, hogy szerinte nem így van. Kinek van igaza? – kérdezte Orbántól Hadházy.

Orbán szerint Hadházy egy folyamatban lévő vizsgálatban egy cég érdekében lobbizik a Parlamentben. „Mennyi pénzt kapott ezért?” – kérdezte Orbán, majd azt mondta, régóta ül ott, de ennél korruptabb ügyet még nem látott a Parlamentben. „Szégyellje magát!” – mondta.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI / MTVA

Hadházy erről azt mondta, hogy látja, Orbán nem érti a helyzetet, de még ő sem, ugyanis szerinte 800 millió forintos kár érheti az országot, erről van szó, és a felelősöket le kellene ültetni.

Orbán azt kérte, vizsgálják ki az ügyet, mert az egy lehetetlen dolog, hogy egy képviselő nyíltan lobbizik, ráadásul egy külföldi cég mellett. „Vizsgálatot kérek” – mondta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt