Japán után Amerikába is visszatér a tamagocsi, készülj a hisztériára!

ÉLET
2017 október 10., 11:54
comments 67

November 5-étől az Egyesült Államokban is árulni kezdik a kilencvenes évek végének és a kétezresek legelejének kultikusan értelmetlen játékát, a tamagocsit, amit tavasszal Japánban élesztettek újjá. 

link Forrás

A tojás alakú, kulcstartóként hordozható, minimalista kvarcjátékban három gomb nyomnkodásával kell etetnünk, altatnunk és általában felnevelnünk egy kis idegen lényt, aki a játék elején egy tojásból kel ki. Vagyis ez egy digitálisháziállat-gondozó játék.

A 2017-es tamagocsi nagyon hasonlít az eredetire, jobban, mint mondjuk egy új Beetle egy régi bogárra, csak durván fele akkora. Maga az amúgyis egyszerű játékmenet tovább egyszerűsödött, amennyiben továbbra is kell etetni, altatni, ápolni és kiganajozni, de játszani már nem lehet a tamagocsinkkal. Szintén az egyszerűsítés jegyében a kis kijelzőről eltűntek az ikonok. A játék hatféle karosszériával lesz kapható és ugyanaz a hat karakter szerepel benne, mint a régiben.

Az új tamagocsit Amerikában 15 dollárért fogják adni.

A kultikus játék eredetijét a Bandai 1996-ban dobta piacra Japánban, 1997-ben pedig az egész világon ez lett a legnagyobb divatcucc. 

Ha az új tamagocsi ugyanennyire divatba jön, az nagy örömöt hozhat Dunaszekcsőnek. A magyar település ugyanis a kétezres évek elején rövid időre világhírű lett, amikor Pazaurek Dezső a helyi löszfalnál megcsinálta a világ első tamagocsitemetőjét. Pazaurek azóta sajnos meghalt, de a temető még mindig megvan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.