Japán után Amerikába is visszatér a tamagocsi, készülj a hisztériára!

November 5-étől az Egyesült Államokban is árulni kezdik a kilencvenes évek végének és a kétezresek legelejének kultikusan értelmetlen játékát, a tamagocsit, amit tavasszal Japánban élesztettek újjá. 

A tojás alakú, kulcstartóként hordozható, minimalista kvarcjátékban három gomb nyomnkodásával kell etetnünk, altatnunk és általában felnevelnünk egy kis idegen lényt, aki a játék elején egy tojásból kel ki. Vagyis ez egy digitálisháziállat-gondozó játék.

A 2017-es tamagocsi nagyon hasonlít az eredetire, jobban, mint mondjuk egy új Beetle egy régi bogárra, csak durván fele akkora. Maga az amúgyis egyszerű játékmenet tovább egyszerűsödött, amennyiben továbbra is kell etetni, altatni, ápolni és kiganajozni, de játszani már nem lehet a tamagocsinkkal. Szintén az egyszerűsítés jegyében a kis kijelzőről eltűntek az ikonok. A játék hatféle karosszériával lesz kapható és ugyanaz a hat karakter szerepel benne, mint a régiben.

Az új tamagocsit Amerikában 15 dollárért fogják adni.

A kultikus játék eredetijét a Bandai 1996-ban dobta piacra Japánban, 1997-ben pedig az egész világon ez lett a legnagyobb divatcucc. 

Ha az új tamagocsi ugyanennyire divatba jön, az nagy örömöt hozhat Dunaszekcsőnek. A magyar település ugyanis a kétezres évek elején rövid időre világhírű lett, amikor Pazaurek Dezső a helyi löszfalnál megcsinálta a világ első tamagocsitemetőjét. Pazaurek azóta sajnos meghalt, de a temető még mindig megvan.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.