Rendkívüli ülést tart a spanyol kormány

külföld
2017 október 10., 21:35
comments 76

A spanyol kormány rendkívüli ülésen értékeli szerdán a katalán elnök parlamenti nyilatkozatát, és meghatározza a következő lépéseket - jelentette be a spanyol miniszterelnök-helyettes kedd este Madridban.

"Senki nem vonhat le következtetéseket egy olyan törvényből, amely nem létezik, és egy olyan népszavazásból, ami nem történt meg" - mondta Soraya Sáenz de Santamaría. Felidézte, hogy a katalán népszavazás végrehajtására vonatkozó törvényt a spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette, ahogy magát a referendumot is.

A politikus szerint a katalán kormány nem követheti az október 1-jei népszavazás eredményét, mert az illegális volt és megtévesztő.

A spanyol miniszterelnök-helyettes Carles Puigdemont katalán elnök kedd esti parlamenti beszédét úgy értékelte: 

"egy olyan ember beszéde, aki nem tudja hol van, hova tart, és kivel akar menni".

Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök szerda délután a madridi parlamentben mond beszédet.

Carles Puigdemont katalán elnök a katalán parlamentben bejelentette, felhatalmazást kapott a függetlenség kinyilvánítására, de azt javasolta, várjanak "néhány hetet" a párbeszéd érdekében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.