ATV: Akkora a tanárhiány, hogy Cegléden van olyan középiskola, ahol idén még nem volt matek- és angolóra

2017 október 12., csütörtök 17:33

Az ATV Start című műsorában Krug Emília műsorvezető elmondta, hogy információi szerint egy ceglédi középiskolában van olyan osztály, ahol idén még nem volt matematika- és angolóra, mert nincs tanár.

Az atv.hu szerdán próbált utánajárni a történetnek, de az iskola igazgatója és az intézményfenntartó is elzárkózott a nyilatkozattól.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta, ő is hallott erről, de ez nem egyedi eset. Elmondta, hogy a ceglédi gyerekek hátrányt szenvednek a továbbtanulásban a tanórák elmaradása miatt, ráadásul 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet bekerülni egyetemre. De arról is beszámolt, hogy van egy olyan Nógrád megyei iskola, ahonnan 6 hét alatt 4 informatikatanár is elment, mert közalkalmazottakként még a pedagógusi fizetésnél is kevesebbet kaptak.

Illusztráció: Daniel Mihailescu/AFP

A Klebelsberg Központ ezzel szemben az alábbi közleményben tagadta, hogy elmaradtak volna órák:

„A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Ceglédi Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban rendben zajlik a tanév, minden tantárgyat szaktanár tart a diákoknak, sem matematika, sem más tárgyakból nincsenek ellátatlan órák.

A tankerületi központ elkötelezett a minőségi oktatás feltételeinek biztosítása érdekében. Mindent megtesz az intézményvezetőkkel és a nevelőtestületekkel közösen a diákok színvonalas, megfelelő környezetben történő oktatásáért. Ennek érdekében a fenntartó támogatja az iskolák szakmai innovációit, kiemelt figyelmet fordít a lemorzsolódás megakadályozására, a tehetséggondozásra, egyszóval az esélyteremtő iskolarendszer működtetésére.”