ATV: Akkora a tanárhiány, hogy Cegléden van olyan középiskola, ahol idén még nem volt matek- és angolóra

Az ATV Start című műsorában Krug Emília műsorvezető elmondta, hogy információi szerint egy ceglédi középiskolában van olyan osztály, ahol idén még nem volt matematika- és angolóra, mert nincs tanár.

Az atv.hu szerdán próbált utánajárni a történetnek, de az iskola igazgatója és az intézményfenntartó is elzárkózott a nyilatkozattól.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta, ő is hallott erről, de ez nem egyedi eset. Elmondta, hogy a ceglédi gyerekek hátrányt szenvednek a továbbtanulásban a tanórák elmaradása miatt, ráadásul 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet bekerülni egyetemre. De arról is beszámolt, hogy van egy olyan Nógrád megyei iskola, ahonnan 6 hét alatt 4 informatikatanár is elment, mert közalkalmazottakként még a pedagógusi fizetésnél is kevesebbet kaptak.

Illusztráció: Daniel Mihailescu/AFP

A Klebelsberg Központ ezzel szemben az alábbi közleményben tagadta, hogy elmaradtak volna órák:

„A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Ceglédi Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban rendben zajlik a tanév, minden tantárgyat szaktanár tart a diákoknak, sem matematika, sem más tárgyakból nincsenek ellátatlan órák.

A tankerületi központ elkötelezett a minőségi oktatás feltételeinek biztosítása érdekében. Mindent megtesz az intézményvezetőkkel és a nevelőtestületekkel közösen a diákok színvonalas, megfelelő környezetben történő oktatásáért. Ennek érdekében a fenntartó támogatja az iskolák szakmai innovációit, kiemelt figyelmet fordít a lemorzsolódás megakadályozására, a tehetséggondozásra, egyszóval az esélyteremtő iskolarendszer működtetésére.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.