ATV: Akkora a tanárhiány, hogy Cegléden van olyan középiskola, ahol idén még nem volt matek- és angolóra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az ATV Start című műsorában Krug Emília műsorvezető elmondta, hogy információi szerint egy ceglédi középiskolában van olyan osztály, ahol idén még nem volt matematika- és angolóra, mert nincs tanár.

Az atv.hu szerdán próbált utánajárni a történetnek, de az iskola igazgatója és az intézményfenntartó is elzárkózott a nyilatkozattól.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta, ő is hallott erről, de ez nem egyedi eset. Elmondta, hogy a ceglédi gyerekek hátrányt szenvednek a továbbtanulásban a tanórák elmaradása miatt, ráadásul 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet bekerülni egyetemre. De arról is beszámolt, hogy van egy olyan Nógrád megyei iskola, ahonnan 6 hét alatt 4 informatikatanár is elment, mert közalkalmazottakként még a pedagógusi fizetésnél is kevesebbet kaptak.

Illusztráció: Daniel Mihailescu/AFP

A Klebelsberg Központ ezzel szemben az alábbi közleményben tagadta, hogy elmaradtak volna órák:

„A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Ceglédi Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban rendben zajlik a tanév, minden tantárgyat szaktanár tart a diákoknak, sem matematika, sem más tárgyakból nincsenek ellátatlan órák.

A tankerületi központ elkötelezett a minőségi oktatás feltételeinek biztosítása érdekében. Mindent megtesz az intézményvezetőkkel és a nevelőtestületekkel közösen a diákok színvonalas, megfelelő környezetben történő oktatásáért. Ennek érdekében a fenntartó támogatja az iskolák szakmai innovációit, kiemelt figyelmet fordít a lemorzsolódás megakadályozására, a tehetséggondozásra, egyszóval az esélyteremtő iskolarendszer működtetésére.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.