Az Amerikai Filmakadémia rendkívüli ülésen tárgyalja Harvey Weinstein ügyét

Nem sokkal azután, hogy a Brit Filmakadémia felfüggesztette a szexuális zaklatással vádolt producer tagságát, az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia is közleményt adott ki, melyben bejelentették, október 14-én rendkívüli ülésen vitatják meg a vádakat, melyekkel Harvey Weinsteint illették - írja a Hollywood Reporter.

Fotó: Jason Merritt/Getty Images

„Az akadémia a Harvey Weinsten ellen felhozott vádakban említett viselkedést visszataszítónak, szörnyűnek, az Akadémia, és az általa képviselt kreatív közösség által felállított magas elvárásokkal ellentétesnek tartja” – áll a szerdán kiadott közleményben. „Az igazgatótanács szombaton, október 14-én rendkívüli megbeszélésen vitatja meg a Weinstein ellen felhozott vádakat, és a lehetséges lépéseket, melyeket az Akadémia tehet.”

Weinstein maga is az Akadémia tagja már több mint húsz éve, és az Oscar-gálák rendszeres szereplője. Az általa alapított két vállalat, a Miramax és a The Weinstein Co. összesen öt Oscar-díjas filmet készített (Az angol beteg, Szerelmes Shakespeare, Chicago, A király beszéde, A némafilmes), és maga Weinstein is kapott már szobrot, a Szerelmes Shakespeare produceri munkájáért díjazták.