Kövér László hivatala letiltatta az "Egy nap a városban" blog logóját, mert belerajzolták a Parlament sziluettjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Az Országházat mindannyian ajándékba kaptuk, de valaki jobban ajándékba kapta, mint mások.”

Ezzel számol be az Egy nap a városban blog arról, hogy levelet kaptak az Országgyűlés hivatalától. A levélben az áll, hogy nem használhatják a Parlament épületének rajzát a logójukban. Ez az ábrázolás sérti Kövér László hivatalának érzékenységét:

Most az Egy nap a városban speciel egy pihe-puha blog, aminek szerzői budapesti helyeket, programokat ajánlanak az olvasóknak azzal a nem titkolt céllal, hogy minél inkább megszerettessék a várost a benne élő és az idelátogató emberekkel. Ebből a szempontból nem tűnik tévútnak a rajzolt látképes-sziluettes logó.

„Ez a logónk, amit egyébként nagyon szeretünk, és hosszú indoklásban érveltünk amellett, miért kellene engedniük a használatát az Egy nap a városban blogon. A Budapest kifejezetten szerethető arcára elsőként fókuszáló blogon.”

Ehhez képest nyilván létezik egy teljességgel életszerűtlen szabály, ami szerint

„az Országház képe vagy az Országház képi stilizált mintájának képe a (2)-(3) bekezdésben meghatározottak szerint használható.”

Itt aztán jön egy felsorolás abban a hangulatban, hogy a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság elnökének címzett előzetes kérelem a lakcím megadása mellett irányuló tevékenység részletes leírásával tizenöt napon belül felszólítja a jelkép használatának haladéktalan megszüntetésére.

Ha van magyar közszereplő, aki az ilyen 15 napos haladéktalan felszólításokban kiteljesedő figurákat a környező galaxisokból is maga köré tudja vonzani, akkor az minden bizonnyal Kövér László. 

A sikeres akció eredményeként az Egy nap a városban blog most logót változtat, gondolom míg a Nemzeti Emelkedett Citadella Emlékbizottságot és a Lánchídméltósági Országos Nagytanács tagjait rájuk nem uszítják.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.