Kövér László hivatala letiltatta az "Egy nap a városban" blog logóját, mert belerajzolták a Parlament sziluettjét

„Az Országházat mindannyian ajándékba kaptuk, de valaki jobban ajándékba kapta, mint mások.”

Ezzel számol be az Egy nap a városban blog arról, hogy levelet kaptak az Országgyűlés hivatalától. A levélben az áll, hogy nem használhatják a Parlament épületének rajzát a logójukban. Ez az ábrázolás sérti Kövér László hivatalának érzékenységét:

Most az Egy nap a városban speciel egy pihe-puha blog, aminek szerzői budapesti helyeket, programokat ajánlanak az olvasóknak azzal a nem titkolt céllal, hogy minél inkább megszerettessék a várost a benne élő és az idelátogató emberekkel. Ebből a szempontból nem tűnik tévútnak a rajzolt látképes-sziluettes logó.

„Ez a logónk, amit egyébként nagyon szeretünk, és hosszú indoklásban érveltünk amellett, miért kellene engedniük a használatát az Egy nap a városban blogon. A Budapest kifejezetten szerethető arcára elsőként fókuszáló blogon.”

Ehhez képest nyilván létezik egy teljességgel életszerűtlen szabály, ami szerint

„az Országház képe vagy az Országház képi stilizált mintájának képe a (2)-(3) bekezdésben meghatározottak szerint használható.”

Itt aztán jön egy felsorolás abban a hangulatban, hogy a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság elnökének címzett előzetes kérelem a lakcím megadása mellett irányuló tevékenység részletes leírásával tizenöt napon belül felszólítja a jelkép használatának haladéktalan megszüntetésére.

Ha van magyar közszereplő, aki az ilyen 15 napos haladéktalan felszólításokban kiteljesedő figurákat a környező galaxisokból is maga köré tudja vonzani, akkor az minden bizonnyal Kövér László. 

A sikeres akció eredményeként az Egy nap a városban blog most logót változtat, gondolom míg a Nemzeti Emelkedett Citadella Emlékbizottságot és a Lánchídméltósági Országos Nagytanács tagjait rájuk nem uszítják.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.