Az önkormányzat kerítést építene a Hős utcai gettó köré

politika
2017 október 13., 14:17

A Hír Tv Célpont című műsora értesült arról, hogy a X. kerület önkormányzata kerítéssel, vaskapuval és betonelemekkel kerítené el Budapest egyik legproblémásabb területét, a Hős utcai háztömböket.

Itt évtizedek óta komoly gondot okoz a kábítószerfogyasztás és a szegénység, eddig egyetlen városvezetés vagy kormány sem tudott olyan egészségügyi vagy szociális projekttel előállni, ami segített volna a teljesen elgettósodott környéken élőkön.

A Hős utcában tapasztalható helyzetről nemrég hosszú cikket közölt az Abcúg.

A 24.hu cikke szerint most a Célpont stábja jutott egy hivatalos levélhez, amiből kiderül, hogy a kőbányai önkormányzat most a körbekerítésen gondolkodik. A kerület fideszes polgármestere nem reagált a Hír Tv megkeresésére. A Hős utcai helyzetről szóló adás amúgy péntek este 20.30-kor fog majd lemenni a csatornán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.