Az önkormányzat kerítést építene a Hős utcai gettó köré

A Hír Tv Célpont című műsora értesült arról, hogy a X. kerület önkormányzata  kerítéssel, vaskapuval és betonelemekkel kerítené el Budapest egyik legproblémásabb területét, a Hős utcai háztömböket. 

Itt évtizedek óta komoly gondot okoz a kábítószerfogyasztás és a szegénység, eddig egyetlen városvezetés vagy kormány sem tudott olyan egészségügyi vagy szociális projekttel előállni, ami segített volna a teljesen elgettósodott környéken élőkön. 

A Hős utcában tapasztalható helyzetről nemrég hosszú cikket közölt az Abcúg

A 24.hu cikke szerint most a Célpont stábja jutott egy hivatalos levélhez, amiből kiderül, hogy a kőbányai önkormányzat most a körbekerítésen gondolkodik. A kerület fideszes polgármestere nem reagált a Hír Tv megkeresésére. A Hős utcai helyzetről szóló adás amúgy péntek este 20.30-kor fog majd lemenni a csatornán. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.