Kína brutális arcfelismerő-adatbázist épít, ami minden állampolgárt másodpercek alatt felismer

külföld
2017 október 13., 07:45
comments 72

Kína épp fejleszti a világ leghatékonyabb arcfelismerő-rendszerét, amivel az a céljuk, hogy az 1,3 milliárd kínai állampolgár közül bárkit felismerjenek 3 másodpercen belül. A rendszer várhatóan 90 százalékos pontossággal társítja majd az emberekről készült felvételeket az adott személyek személyiigazolvány-képeihez.

A projekten 2015-ben kezdett el dolgozni a kínai Közbiztonsági Minisztérium és egy sanghaji biztonságtechnikai cég.

A rendszert bármilyen biztonságikamera-hálózathoz lehet csatlakoztatni, az adatfeldolgozó-központok pedig Kína egész területén elszórva épülnek majd.

Ezen kívül kiépítenek egy adatbázist, amiben a rendőrségi ügyek gyanúsítottjai és elítélt bűnözők szerepelnek majd, és ezt az adatbázist az országos rendszerre csatlakoztatva bárhol azonnal ki tudják szúrni az kockázatosnak ítélt embereket, és a körözött személyeket is azonnal megtalálják, amit azokat lekapja egy biztonsági kamera. (South China Morning Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.