Mégsem tüntet közösen az ellenzék október 23-án

POLITIKA
2017 október 13., 17:22

Gulyás Márton péntek délután a blogján jelentette be, hogy az eredeti tervekkel ellentétben mégsem tartanak közös tüntetéset október 23-án nyolc ellenzéki párttal együtt.

Az eredeti tervek szerint a Közös Ország Mozgalom tüntetésén az a nyolc párt vett volna részt, melyek kidolgozták egy új választási rendszer koncepcióját is, azaz a DK, az Együtt, az LMP, a Liberálisok, az MSZP, a MOMA, a Momentum és a Párbeszéd.

Gulyás kérdésünkre elmondta, hogy csütörtökön előbb az LMP jelezte, hogy nem vesznek részt a tüntetésen, majd csatlakozott hozzájuk a Momentum és az Együtt is, ezzel pedig olyan szinten sérült az a konszenzus, amit szerettek volna felmutatni a tüntetésen, hogy értelmét vesztette az eredeti koncepció, és a szervezők visszamondták a többi pártot is, és ők maguk, civilekkel együtt tartják meg a tüntetést.

Bár Gulyás szerint most nem sikerült azt az egységet felmutatni, mint amit a választási törvénytervezet megalkotásánál, a Közös Országnál a jövőben is tervezik, hogy újra összehozzák az ellenzéki pártokat. Ennek részleteiről majd az október 23-ai tüntetésen fognak többet mondani. Ahol most egyelőre az is kérdés, hogy végül kik fognak színpadra állni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.