Mégsem tüntet közösen az ellenzék október 23-án

POLITIKA
2017 október 13., 19:22

Gulyás Márton péntek délután a blogján jelentette be, hogy az eredeti tervekkel ellentétben mégsem tartanak közös tüntetéset október 23-án nyolc ellenzéki párttal együtt.

Az eredeti tervek szerint a Közös Ország Mozgalom tüntetésén az a nyolc párt vett volna részt, melyek kidolgozták egy új választási rendszer koncepcióját is, azaz a DK, az Együtt, az LMP, a Liberálisok, az MSZP, a MOMA, a Momentum és a Párbeszéd.

Gulyás kérdésünkre elmondta, hogy csütörtökön előbb az LMP jelezte, hogy nem vesznek részt a tüntetésen, majd csatlakozott hozzájuk a Momentum és az Együtt is, ezzel pedig olyan szinten sérült az a konszenzus, amit szerettek volna felmutatni a tüntetésen, hogy értelmét vesztette az eredeti koncepció, és a szervezők visszamondták a többi pártot is, és ők maguk, civilekkel együtt tartják meg a tüntetést.

Bár Gulyás szerint most nem sikerült azt az egységet felmutatni, mint amit a választási törvénytervezet megalkotásánál, a Közös Országnál a jövőben is tervezik, hogy újra összehozzák az ellenzéki pártokat. Ennek részleteiről majd az október 23-ai tüntetésen fognak többet mondani. Ahol most egyelőre az is kérdés, hogy végül kik fognak színpadra állni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.