Orbánék arab partnere, Jordánia tiszteletbeli konzulja megbukott a terrorátvilágításon

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő kérte, hogy betekinthessen a Ghaith Pharaon állampolgársági kérelmével kapcsolatos hivatalos iratokba, és számos furcsaságot tapasztalt. Nem derül ki a kérelemből, hogy Pharaon miért akar magyar állampolgár lenni, nincs kitöltve, hogy volt-e már büntetve, és nincs a kérvényhez csatolva kép sem. Ezen kívül, amikor a TEK, a rendőrség és az Alkotmányvédelmi Hivatal is ellenőrizte Pharaont, sem a TEK, sem a rendőrség nem látta kockázatosnak az Interpol és az FBI által is körözött szaúdi milliárdos állampolgárságát, az  Alkotmányvédelmi Hivatal azonban nem reagált, csak kérte a saját vizsgálatábak megszüntetését.

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára tejfölt tesz Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzul lángosára 2012-ben.Fotó: Illyés Tibor/MTI

Ami ennél is furcsább, hogy kiderült, nemcsak Pharaon folyamodott magyar állampolgárságért a Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja nevére bejegyzett Béla király út 2. B/C címről, hanem még 9 külföldi, köztük maga Naffa is.

Ráadásul Naffa terrorátvilágításán a TEK talált valamit, így az Orbánnal is jó viszonyt ápoló tiszteletbeli konzul megbukott ezen a vizsgálaton.

Zaid Naffa egyébként a 80-as évek óta mozog Magyarországon a családjával, voltak turisztikai üzletei, de egy olyan aranycsempészési ügye is, ami miatt még az is felmerült, hogy kiutasítják az országból. Az utóbbi években ő volt a keleti nyitás egyik kulcsembere, szorosan együttműködött a külüggyel, és a kereskedőházakat is hajtja a közel-keleten.

Ezen kívül ő volt Magyarországon Ghaith Pharaon kijáróembere, ebben a minőségében még Tiborcz Istvánnal is tárgyalt. (Index)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.