Orbánék arab partnere, Jordánia tiszteletbeli konzulja megbukott a terrorátvilágításon

POLITIKA
2017 október 13., 06:46

Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő kérte, hogy betekinthessen a Ghaith Pharaon állampolgársági kérelmével kapcsolatos hivatalos iratokba, és számos furcsaságot tapasztalt. Nem derül ki a kérelemből, hogy Pharaon miért akar magyar állampolgár lenni, nincs kitöltve, hogy volt-e már büntetve, és nincs a kérvényhez csatolva kép sem. Ezen kívül, amikor a TEK, a rendőrség és az Alkotmányvédelmi Hivatal is ellenőrizte Pharaont, sem a TEK, sem a rendőrség nem látta kockázatosnak az Interpol és az FBI által is körözött szaúdi milliárdos állampolgárságát, az  Alkotmányvédelmi Hivatal azonban nem reagált, csak kérte a saját vizsgálatábak megszüntetését.

Budapest, 2012. szeptember 14. Budai Gyula, a VidÈkfejlesztÈsi MinisztÈrium parlamenti ·llamtitk·ra (k) tejfˆlt tesz Zaid Naffa tiszteletbeli jord·n konzul (j) l·ngos·ra, amint a Budapestre akkredit·lt nagykˆvetek l·togat·st tesznek a minisztÈrium Èp¸letÈnek ·rk·djai alatt megrendezett VidÈk Mustra piacon a belv·rosi Kossuth Lajos tÈren 2012. szeptember 14-Èn. MTI FotÛ: IllyÈs Tibor
photo_camera Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára tejfölt tesz Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzul lángosára 2012-ben. Fotó: Illyés Tibor/MTI

Ami ennél is furcsább, hogy kiderült, nemcsak Pharaon folyamodott magyar állampolgárságért a Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja nevére bejegyzett Béla király út 2. B/C címről, hanem még 9 külföldi, köztük maga Naffa is.

Ráadásul Naffa terrorátvilágításán a TEK talált valamit, így az Orbánnal is jó viszonyt ápoló tiszteletbeli konzul megbukott ezen a vizsgálaton.

Zaid Naffa egyébként a 80-as évek óta mozog Magyarországon a családjával, voltak turisztikai üzletei, de egy olyan aranycsempészési ügye is, ami miatt még az is felmerült, hogy kiutasítják az országból. Az utóbbi években ő volt a keleti nyitás egyik kulcsembere, szorosan együttműködött a külüggyel, és a kereskedőházakat is hajtja a közel-keleten.

Ezen kívül ő volt Magyarországon Ghaith Pharaon kijáróembere, ebben a minőségében még Tiborcz Istvánnal is tárgyalt. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.