Semjén: Az unióban "lightos" keresztényüldözés zajlik

Semjén tájékoztatott a keresztényüldözésrőlFotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Keresztényüldözésről zajlott konferencia a héten Budapesten, a téma legnagyobb hazai szaktekintélye, a kereszténydemokraták elnöke, Magyarország miniszterelnök-helyettese, a kitűnő Semjén Zsolt előadására pedig pénteken került sor. Semjén az MTI jelentése alapján nem részletezett forrás alapján azt mondta, hogy ma öt vallási okból ülödözött közül négy keresztény és világszerte 100 országban virágzik a kereszténygyűlölet. 

Orbán Viktor helyettese szerint Magyarország nagy szívvel fogadja be a keresztény testvéreket, de a gondot ebben az esetben is jobb helyben kezelni. Sürgette, hogy Hágában állítsák bíróság elé a keresztényellenes népirtást elkövető iszlamistákat. 

Semjén arról is beszélt, hogy a keresztényüldözés nem valami világvégi, bennünket csak a menekülők miatt érintő jelenség, hanem itt kopogtat az ajtónkon. Szerinte az Európai Unióban 

a keresztényüldözés "lightos", de nem veszélytelen formája, azaz a keresztény civilizáció tudatos rombolása, feladása zajlik,

ami elősegíti, hogy az iszlám, mint "kés a vajban" tudjon nyomulni Európában. Csodálatos kifejezések hangzottak el a KDNP elnökétől. Megtudhattuk, hogy

"keresztényellenes mesterkedés"

zajlik az európai fórumokon, ahol semmilyen formában nem hajlandóak a elismerni, hogy a világban keresztényüldözés zajlik, "csak" emberi jogokról papolnak. Hogy kik szervezik a keresztényellenes európai koalíciót, arról nem esett szót.  

Beszélt még arról, hogy létrehozták az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságot az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül, a magyar kormány pedig pénzzel segítette a 2016. decemberi egyiptomi robbantás sérültjeit. Említette még, hogy több mint 1000 kopt családot fogadott be Magyarország, akikről azért nem adhat több információt, mert az veszélyeztetné az érintetteket és családjaikat. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.