23 év után engedtek szabadon egy tévedésből elítélt kansasi férfit

ÉLET
2017 október 14., 13:29
comments 87
link Forrás

Lamonte MyIntyre-t 1994-ben ítélte kétszeresen életfogytig börtönbüntetésre Kansas állam ügyészsége egy kettős gyilkosság miatt. Lamonte MyIntyre akkor 18 éves volt, most vasárnap, 23 év után szabadulhatott, azaz legalább 5 évvel többet töltött rácsok mögött, mint szabadlábon. Családtagok, barátok és persze a sajtó várta a fegyház előtt. Első szavai így szóltak: 

"egész szép idekinn." 

McIntyre mindvégig tagadta bűnösségét, és kézzelfogható bizonyítékot soha nem is találtak ellene: a gyilkos fegyver nem került elő és McIntyre állítólagos motivációira sem derült fény, egyedül tanúvallomások alapján ítélték el. A vád szerint McIntyre egy autóban végzett két áldozatával. Ellene vallott az áldozat egyik családtagja is, aki végül visszavonta a vallomását és azt állította, hogy a rendőrök helyezték nyomás alá. 

Kansasi jogászok most a szemtanúk vallomásai alapján támadták meg a 23 éve született ítéletet és vizsgálni kezdték a rendőrök intézkedéseit. Számos olyan információ került elő, ami megcáfolta egyes szemtanúk nyilatkozatát, és mint kiderült, az igazságszolgáltatás sem működött pártatlanul, a bíró és az ügyész ugyanis viszonyt folytattak a tárgyalás idején.

Megkérdezték McIntyre-t, mit fog enni először, most hogy szabadlábon van. Azt válaszolta, túlzottan össze van szorulva a gyomra ahhoz, hogy egyen, de egy nagy fürdő jól fog esni. (Telegraph / Kansascity.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.