Két új főszereplőt kap a Thomas a gőzmozdony, de ami ennél is fontosabb, hogy mindkettő LÁNY!

Egyéb
2017 október 14., 15:57

A Thomas a gőzmozdony évtizedek óta az egyik legnépszerűbb sorozat a mindenkori óvodás gyerekek körében, eddig mégsem volt benne egy női főszereplő sem. Nyilván teljesen jogos kérdés, hogy mitől számít egy mozdony fiúnak vagy lánynak, akit érdekel a válasz, ide kattintva bővebben olvashat a mozdonyok genderpolitikájáról

A női főszereplőkre azért van szükség, hogy a mese nézése közben ne csak a kisfiúk, hanem a kislányok is teljesen tudjanak azonosulni a szereplőkkel, legyen szerep-alternatívájuk a kizárólag gyereknevelésre és szépségápolásra nevelő hagyományos lányos játékok mellett. Legalábbis a szakemberek szerint a nemek egyenlő reprezentációja nagyon fontos, pláne egy ilyen népszerű sorozatnál. 

A sorozatot gyártó Mattel bejelentette, hogy Thomas, a gőzmozdony halad a korral, két új női főszereplőt kap. Az egyik új szereplő Nia, egy kenyai vonat. A másikat Rebeccának hívják, ő egy képzeletbeli szigetről, Sodorról származik. 

photo_camera Nia, a gőzmozdony

Egyébként egyre több gyerekeknek szóló animációs filmben jelennek meg mostanában új női és/vagy nem fehérbőrű főszereplők, még az eredetileg is három kislányról szóló Pindúr Pandúrokba is jött 2017-ben egy új, fekete pindúr pandúr, Bliss. (APNews)