Mellár Tamás szerint van még érdemi esély a kormányváltásra

Mellár Tamás közgazdász, aki korábban a Fidesz értelmiségi holdudvarának alaptagja és a Századvég alapítója volt, arról beszélt egy interjúban a Magyar Nemzetnek, hogy szerinte van még érdemi esély a 2018-as kormányváltásra, ha az ellenzék összeszedi magát, és ki tud emelkedni egy olyan miniszterelnökjelölt, aki több szavazói csoportot is meg tud szólítani.

Mellár szerint szükséges is a kormányváltás, a Fidesz ugyanis rossz irányba viszi az országot, nemcsak a paksi bővítéssel és az EU-tól való távolodással, de a fejlesztési pénzek rossz felhasználásával is. A kormány ezen kívül nem úgy épít magyar tőkésosztályt hogy segítséget nyújtva hagyja, hogy a legversenyképesebb cégek emelkedjenek ki, hanem Orbán Viktor jelöli ki az oligarchákat, akik aztán főleg állami és EU-s pályázati pénzeken vagy hatalmas építőipari beruházásokon híznak. Ez azonban oda vezet, hogy ha az EU felől áramló pénz elapad, vagy ha megváltozik a nekik kedvező politikai környezet, a fideszes oligarchák cégei hamar elvéreznek majd a piacon.

Mellár a politikai változás érdekében indul el a választáson egy Baranya megyei választókerületben ellenzéki jelöltként. Hivatalosan a Bokros-féle Modern Magyarország Mozgalom indítja, de több más ellenzéki erő támogatására is számít. A Magyar Nemzet kérdésére azonban tisztázta, még ha kompromisszumos személyiségnek is tűnik a kormányellenes oldalon, a miniszterelnök-jelöltséget nem vállalná el.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.