Mellár Tamás szerint van még érdemi esély a kormányváltásra

2017 október 14., szombat 4:02

Mellár Tamás közgazdász, aki korábban a Fidesz értelmiségi holdudvarának alaptagja és a Századvég alapítója volt, arról beszélt egy interjúban a Magyar Nemzetnek, hogy szerinte van még érdemi esély a 2018-as kormányváltásra, ha az ellenzék összeszedi magát, és ki tud emelkedni egy olyan miniszterelnökjelölt, aki több szavazói csoportot is meg tud szólítani.

Mellár szerint szükséges is a kormányváltás, a Fidesz ugyanis rossz irányba viszi az országot, nemcsak a paksi bővítéssel és az EU-tól való távolodással, de a fejlesztési pénzek rossz felhasználásával is. A kormány ezen kívül nem úgy épít magyar tőkésosztályt hogy segítséget nyújtva hagyja, hogy a legversenyképesebb cégek emelkedjenek ki, hanem Orbán Viktor jelöli ki az oligarchákat, akik aztán főleg állami és EU-s pályázati pénzeken vagy hatalmas építőipari beruházásokon híznak. Ez azonban oda vezet, hogy ha az EU felől áramló pénz elapad, vagy ha megváltozik a nekik kedvező politikai környezet, a fideszes oligarchák cégei hamar elvéreznek majd a piacon.

Mellár a politikai változás érdekében indul el a választáson egy Baranya megyei választókerületben ellenzéki jelöltként. Hivatalosan a Bokros-féle Modern Magyarország Mozgalom indítja, de több más ellenzéki erő támogatására is számít. A Magyar Nemzet kérdésére azonban tisztázta, még ha kompromisszumos személyiségnek is tűnik a kormányellenes oldalon, a miniszterelnök-jelöltséget nem vállalná el.