Mellár Tamás szerint van még érdemi esély a kormányváltásra

POLITIKA
2017 október 14., 6:02
comments 157

Mellár Tamás közgazdász, aki korábban a Fidesz értelmiségi holdudvarának alaptagja és a Századvég alapítója volt, arról beszélt egy interjúban a Magyar Nemzetnek, hogy szerinte van még érdemi esély a 2018-as kormányváltásra, ha az ellenzék összeszedi magát, és ki tud emelkedni egy olyan miniszterelnökjelölt, aki több szavazói csoportot is meg tud szólítani.

Mellár szerint szükséges is a kormányváltás, a Fidesz ugyanis rossz irányba viszi az országot, nemcsak a paksi bővítéssel és az EU-tól való távolodással, de a fejlesztési pénzek rossz felhasználásával is. A kormány ezen kívül nem úgy épít magyar tőkésosztályt hogy segítséget nyújtva hagyja, hogy a legversenyképesebb cégek emelkedjenek ki, hanem Orbán Viktor jelöli ki az oligarchákat, akik aztán főleg állami és EU-s pályázati pénzeken vagy hatalmas építőipari beruházásokon híznak. Ez azonban oda vezet, hogy ha az EU felől áramló pénz elapad, vagy ha megváltozik a nekik kedvező politikai környezet, a fideszes oligarchák cégei hamar elvéreznek majd a piacon.

Mellár a politikai változás érdekében indul el a választáson egy Baranya megyei választókerületben ellenzéki jelöltként. Hivatalosan a Bokros-féle Modern Magyarország Mozgalom indítja, de több más ellenzéki erő támogatására is számít. A Magyar Nemzet kérdésére azonban tisztázta, még ha kompromisszumos személyiségnek is tűnik a kormányellenes oldalon, a miniszterelnök-jelöltséget nem vállalná el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt