Pintér elárulta, hogy a Puskás Akadémiában azért nem játszanak saját nevelésű fiatalok, mert fontosabb, hogy NBI-esek legyenek

futball
2017 október 14., 13:38
comments 93

Annyira nem kapnak lehetőséget a saját nevelésű fiatalok az utánpóltásnevelésre létrehozott, és erre a célra több, mint tízmilliárd forint tao-pénzzel megtámogatott Puskás Akadémia csapatában, hogy az már nemcsak nekünk, de az még a felcsúti házilapnak, a Nemzeti Sportnak is feltűnt. Így amikor interjút készítettek Pintér Attilával, a Puskás Akadémia vezetőedzőjével, rákérdeztek:

„A Puskás Akadémia utánpótlásműhelyként vált ismertté, az első csapatban ugyanakkor alig jut szóhoz saját nevelésű fiatal. Ez változhat a jövőben?

Két éve, az akkor még az élvonalban szereplő, de az idény végén kieső együttes az akadémiai rendszerre épült, a fiatalok mellé igazoltak játékosokat. Hosszú távon stabil első osztályú csapatra van szükség Felcsúton, ha az kialakult, abba kell beépíteni a fiatalokat, mi azonban még az út elején járunk. Természetesen az ajtó nyitva áll előttük, hiszen nincs olyan edző, aki ne játszatná szívesen a saját nevelésű, a kívánt szintet megütő gyerekeket, ám azt nem árt leszögezni: a tehetség önmagában nem elég, türelem is kell.”

Amit Pintér mond az előző NBI-es korszakról, az nem feltétlenül igaz, akkor sem az akadémisták köré épült a csapat, amikor kiestek, akkor meg pláne nem. De kétségtelen, hogy legalább időként pályára lépett saját nevelésű játékos. 

Viszont amióta Pintér lett a vezetőedző Felcsúton, azóta szisztematikusan szorítja ki a csapatból a saját nevelésű játékosat. A teljes keretben már csak ketten vannak, a kezdőben egyikükre sem számít. Közben nyáron 14 játékost igazoltak. A Puskás nem tartja be az MLSZ ajánlását sem, hogy játszanassak kevesebb légióst és küldjenek pályára magyar fiatalokat. 

2013 nyarán még ezt mondta Orbán Viktor:

"Itt a Puskás Akadémiánál az NB I-es csapat létezésének egyetlen egy oka van, ez pedig az, hogy minél több fiatal játékost – a megfelelő arányban kiegészítve őket rutinos futballistákkal –, szoktassunk hozzá a nagyobb terheléshez."

Sőt, ezt megerősítette 2014 decemberben az akadémia karácsonyi ünnepségén, ahol azt mondta, hogy meglepetés volt az akkori feljutásuk és bentmaradásuk az NBI-ben, mert ez nem volt céljuk, továbbra is nevelőegyesület akarnak maradni.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.