Rohingya menekülteket taposott halálra egy elefánt Bangladesben

Három gyerek és egy nő meghalt, négy másik rohingya menekült pedig megsebesült, amikor megtámadta őket egy elefánt a Banglades déli részén található táborban. A sérülteket válságos állapotba szállították a Cox’s Bazarban működő kórházba. A rohingya menekültek tömeges érkezése óta ez már a második hasonló eset. 

A Balukhali menekülttáborban többnyire az erdőből kivágott fákból és vászonból építettek maguknak sátrakat a Mianmarból érkező menekültek. Néhány ilyen sátrat pedig pont az elefántok útvonalán állítottak fel. A rohingya kisebbséget ért támadások miatt az elmúlt két hónapban több mint 53 ezer ember érkezett az országba a szomszédos Mianmarból. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.