Hat hónap börtönre ítélték a 88 éves náci nagyit, aki haláláig tagadni fogja a holokausztot

Ursula Haverbeck és ügyvédje a bíróságonFotó: PAUL ZINKEN/AFP

Egy berlini bíróság fél év börtönre ítélte Ursula Haverbecket, a német médiában csak "náci nagyiként" emlegetett 88 éves asszonyt, amiért egy 2016 január 30-i berlini nyilvános eseményen ismételten tagadta, hogy a holokauszt megtörtént, és hogy Auschwitzban gázkamrában öltek halomra milliókat. 

Náci nagyi mai napig tagadja a náci népirtás tényét: nemsokára Detmold városában áll majd bíróság elé, miután a helyi polgármesternek és a lapoknak címzett levelében is tagadta az 1941 és 1945 közötti genocídiumot. Frau Haverbeck szerint a holokauszt a legnagyobb és legmakacsabb hazugság az emberi történelem során, ezt több tévéműsorban és radikális lapban is hangoztatta. 

Az asszonyt nemrég egyszer már elítélték két évre holokauszttagadásért, de egyelőre szabadlábon van. A német törvények büntetik a holokauszttagadást. Három hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztés járhat érte. Az a vicc, hogy már két éve is kapott 10 hónapot, és még mindig nem sikerült lecsukni.

Augusztusban, legutóbbi tárgyalása során Frau Haverbeck kitartott amellett, hogy Auschwitz egy kamu, az nem volt haláltábor, ott csak dolgoztak az emberek. Hogy nyomatékosítsa véleményét, feljelentette a német zsidók szövetségét, amiért "ártatlan embereket hurcoltak meg".

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy náci nagyi nem teljesen elfogulatlan a kérdésben: férje az a Georg Haverbeck, aki az NSDAP tagja volt a világháború előtt és alatt, és a szélsőjobboldali, 2008 óta betiltott Collegium Humanum kör tagja. (Deutsche Welle)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.