Két tüntetés is szerveződik a Király utcai KFC elé, ahol megverték az Index riporterét

Jó nagy háborgást okozott, hogy a budapesti Király utcai KFC-ben egy sima vásárlói panasz miatt agyba-főbe verték Szabó Zoltánt, az Index újságíróját. Akkorát, hogy szinte pillanatok alatt két akciót is elkezdtek szervezni a Facebookon.

Az egyik egy sima tüntetés november 10-én a bolt előtt. A meghívó szövegében az a legdurvább, hogy Szabó Zoltánt "legendás kritikusnak" nevezik benne:

Vasárnap este a Király utca körút sarkán található gyorsétteremben elverték Szabó Zoltánt, az Index tartalomfejlesztési vezetőjét, legendás kritikusát. Az esetet egyelőre nem ismerte el a KFC üzemeltetője. 

A másik még izgalmasabban hangzik: a most péntekre összehívott akció résztvevői ugyanis bele akarnak írni az étterem panaszkönyvébe:

Aki úgy gondolja, hogy nem helyénvaló, hogy a KFC biztonsági emberei fogyasztókat vernek, az kérem jöjjön el péntek délután 17:00-ra a "Király" KFC-be. A vásárlók könyvébe fogyasztás nélkül is lehet véleményt írni. Írjuk meg közösen, hogy mit is gondolunk erről. Minden egyes bejegyzésre a KFC-nek hivatalos választ kell írnia! Jogsértést követnek azzal el, amennyiben a könyvet visszatartják. Kérünk mindenkit, hívja be az ismerőseit az eseménybe, hogy minél többen legyünk!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.