Két tüntetés is szerveződik a Király utcai KFC elé, ahol megverték az Index riporterét

bűnügy
2017 október 16., 13:49
comments 307

Jó nagy háborgást okozott, hogy a budapesti Király utcai KFC-ben egy sima vásárlói panasz miatt agyba-főbe verték Szabó Zoltánt, az Index újságíróját. Akkorát, hogy szinte pillanatok alatt két akciót is elkezdtek szervezni a Facebookon.

Az egyik egy sima tüntetés november 10-én a bolt előtt. A meghívó szövegében az a legdurvább, hogy Szabó Zoltánt "legendás kritikusnak" nevezik benne:

Vasárnap este a Király utca körút sarkán található gyorsétteremben elverték Szabó Zoltánt, az Index tartalomfejlesztési vezetőjét, legendás kritikusát. Az esetet egyelőre nem ismerte el a KFC üzemeltetője. 

A másik még izgalmasabban hangzik: a most péntekre összehívott akció résztvevői ugyanis bele akarnak írni az étterem panaszkönyvébe:

Aki úgy gondolja, hogy nem helyénvaló, hogy a KFC biztonsági emberei fogyasztókat vernek, az kérem jöjjön el péntek délután 17:00-ra a "Király" KFC-be. A vásárlók könyvébe fogyasztás nélkül is lehet véleményt írni. Írjuk meg közösen, hogy mit is gondolunk erről. Minden egyes bejegyzésre a KFC-nek hivatalos választ kell írnia! Jogsértést követnek azzal el, amennyiben a könyvet visszatartják. Kérünk mindenkit, hívja be az ismerőseit az eseménybe, hogy minél többen legyünk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.