Palkovics: A kormány szeretné a magyar felsőoktatási rendszert minél nemzetközibbé tenni

oktatás
2017 október 16., 06:37
comments 70

A kormány szeretné a magyar felsőoktatási rendszert minél nemzetközibbé tenni egyre több külföldi hallgató fogadásával, mondta az oktatásért felelős államtitkár iráni látogatása után. Palkovics László az MTI-vel közölte: a két ország egyetemek közötti kutatási-szakmai együttműködésről írt alá keretmegállapodást. Az államtitkár beszámolt arról, hogy Iránból több mint kétezer hallgató tanul Magyarországon, többségük az orvosi, fogorvosi karokra jár költségtérítéses formában. Számuk növelése érdekében korábban arról állapodott meg a két ország, hogy 100-100 államilag támogatott helyet ajánlanak fel egymásnak.

Palkovics László.
photo_camera Fotó: Marjai János/MTI

A Szegedi Tudományegyetem, iráni részről pedig a jazdi egyetem által koordinált együttműködés várhatóan a mesterséges intelligencia, a lézerfizika, az orvostudomány, a közlekedés és a vízfelhasználás területén valósul meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.