Repülő motorokat újít be a dubaji rendőrség

A dubaji rendőrség eddig sem riadt vissza az újításoktól, fejlesztettek már robotrendőrt meg mindenféle elektromos autót is. Most egy kiállításon azonban

egy rotorokkal repülő motort mutattak be.

Az Egyesült Arab Emírségek Abu Dhabi után második legjelentősebb és második leggazdagabb emírsége egy technológiai kiállításon mutatta be a motort, ami leginkább egy hatalmas drónra emlékeztet. Az orosz gyártmányú jármű simán elbír egy embert, és akár 5 méter magasra is fel tud emelkedni vele, ami nagyban megkönnyíti a közlekedési balesetek elérését.

A motor pilóta nélkül, távvezérléssel is röptethető.

Fotó: GIUSEPPE CACACE/AFP

A jármű elektromos, és a 300 kilós rakománnyal 70 km/ó sebességgel kb. 25 percig tud folyamatosan repülni. Dubajban ugye nincs is nagyon olyan városi távolság, amit ezekkel a paraméterekkel ne tudna leküzdeni.

A dubaji emírség hatóságai alá is írtak a motor orosz fejlesztőivel egy megállapodást arról, hogy a jármű sorozatgyártása az emírségben kezdődik majd.

A repülő motoron kívül a dubaji rendőrség elektromos motorokat is vesz, amik több kamerával egyszerre pásztázzák majd a forgalmat, és szolgálatba helyeznek kicsi robotokat is, amik szintén kamerával járják majd a belvárost, bűnözőket keresve. (ABC AU)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.