Repülő motorokat újít be a dubaji rendőrség

külföld
2017 október 16., 09:15
comments 55

A dubaji rendőrség eddig sem riadt vissza az újításoktól, fejlesztettek már robotrendőrt meg mindenféle elektromos autót is. Most egy kiállításon azonban

egy rotorokkal repülő motort mutattak be.

link Forrás

Az Egyesült Arab Emírségek Abu Dhabi után második legjelentősebb és második leggazdagabb emírsége egy technológiai kiállításon mutatta be a motort, ami leginkább egy hatalmas drónra emlékeztet. Az orosz gyártmányú jármű simán elbír egy embert, és akár 5 méter magasra is fel tud emelkedni vele, ami nagyban megkönnyíti a közlekedési balesetek elérését.

A motor pilóta nélkül, távvezérléssel is röptethető.

photo_camera Fotó: GIUSEPPE CACACE/AFP

A jármű elektromos, és a 300 kilós rakománnyal 70 km/ó sebességgel kb. 25 percig tud folyamatosan repülni. Dubajban ugye nincs is nagyon olyan városi távolság, amit ezekkel a paraméterekkel ne tudna leküzdeni.

A dubaji emírség hatóságai alá is írtak a motor orosz fejlesztőivel egy megállapodást arról, hogy a jármű sorozatgyártása az emírségben kezdődik majd.

A repülő motoron kívül a dubaji rendőrség elektromos motorokat is vesz, amik több kamerával egyszerre pásztázzák majd a forgalmat, és szolgálatba helyeznek kicsi robotokat is, amik szintén kamerával járják majd a belvárost, bűnözőket keresve. (ABC AU)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.