Vádat emeltek Orgován Béla ellen

bűnügy
2017 október 16., 10:23
comments 36

A 24.hu úgy tudja, hogy a Fővárosi Főügyészség a Quaestor-ügyhöz kapcsolódó bűnügyben vádat emelt Orgován Béla ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt. Orgován Béla volt az a stróman, akire Tarsoly Csaba a csőd idején színleg átruházta a Quaestor-csoport két fontos cégének vezetését.

Az ügyben Tarsoly az első-, Orgován a másodrendű vádlott.

„II. rendű vádlott iskolai végzettsége nyolc általános iskolai osztály volt, így nem rendelkezett megfelelő képzettséggel ahhoz, hogy irányítsa a Quaestor cégcsoport anyavállalatát, illetve leányvállalatát. Ezen túlmenően II. rendű vádlott vezető tisztségviselői tisztsége egy törvényi kizáró ok miatt – büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények hatálya alatt állt – érvényesen létre sem jöhetett volna” - írja a Főügyészség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt