Vádat emeltek Orgován Béla ellen

bűnügy
2017 október 16., 10:23
comments 31

A 24.hu úgy tudja, hogy a Fővárosi Főügyészség a Quaestor-ügyhöz kapcsolódó bűnügyben vádat emelt Orgován Béla ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt. Orgován Béla volt az a stróman, akire Tarsoly Csaba a csőd idején színleg átruházta a Quaestor-csoport két fontos cégének vezetését.

Az ügyben Tarsoly az első-, Orgován a másodrendű vádlott.

„II. rendű vádlott iskolai végzettsége nyolc általános iskolai osztály volt, így nem rendelkezett megfelelő képzettséggel ahhoz, hogy irányítsa a Quaestor cégcsoport anyavállalatát, illetve leányvállalatát. Ezen túlmenően II. rendű vádlott vezető tisztségviselői tisztsége egy törvényi kizáró ok miatt – büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények hatálya alatt állt – érvényesen létre sem jöhetett volna” - írja a Főügyészség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.