A külügyminisztérium szerint az amerikaiak ne a rendben lévő magyar sajtószabadsággal foglalkozzanak

2017 október 17., kedd 14:03
46

Közleményt adott ki Menczer Tamás, a külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkár azok után, hogy David Kostelancik, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője egy keddi rendezvényen keményen bírálta a magyar kormány médiapolitikáját.

A közlemény, amelynek címe „Az amerikai ideiglenes ügyvivő félelmei a magyar sajtószabadsággal kapcsolatban teljesen alaptalanok” előbb azt szögezi le, hogy Magyarországon igenis van sajtószabadság:

„Ha az ügyvivő maga mellé ültet egy tolmácsot, és átlapozza a napilapokat, megnézi az internetes hírportálokat és a híradókat, láthatja, hogy számtalan kormánykritikus hír jelenik meg naponta. Ha az ügyvivő összeszámolja, hogy hány kormánykritikus napilap, hetilap, hírportál és televízió-csatorna van Magyarországon, akkor megbizonyosodhat arról, hogy a sajtószabadságot és a kiegyensúlyozottságot semmilyen veszély nem fenyegeti.”

Majd közli, hogy inkább mivel foglalkozzon az USA:

„Néhány hete az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége üdvözölte az ukrán oktatási törvény módosítását, annak ellenére, hogy az hihetetlen mértékben csökkenti a kisebbségek jogait. A kijevi és a budapesti amerikai diplomaták esetében is azt kell gondolnunk, hogy tájékozatlanok azzal kapcsolatban, amiről beszélnek.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt