Joshua öt évig volt a tálibok fogságában. Mikor azt mondták neki, Trump nyerte az elnökválasztást, azt hitte, csak ugratják

külföld
2017 október 17., 03:03
comments 276

A kanadai Joshua Boyle-t és feleségét, Caitlin Colemant még 2012 végén rabolták el a tálibok Afganisztánban, túrázás közben. Az elmúlt öt évben az egyik legjelentősebb tálib szervezet, a Hakkáni-hálózat tartotta fogva őket. Coleman már terhes volt az emberrabláskor, és a párnak a fogságban még két gyereke született.

A múlt héten kiszabadították őket.

Boyle, a felesége és két gyerekük egy túszvideón.
photo_camera Boyle, a felesége és két gyerekük egy túszvideón.

Boyle a Toronto Starnak nyilatkozva azt mondta, az elmúlt öt évben nagyon kevés információ jutott el hozzájuk a külvilágból, nem tudták például azt sem, hogy Kanada miniszterelnöke 2015 óta nem Stephen Harper, hanem Justin Trudeau. Ezt csak a kiszabadításuk utáni napon tudták meg.

Egy alkalommal azonban a fogságban, mikor Boyle-nek készítenie kellett egy videót, amivel a tálibok bizonyíthatták, hogy él, egyik fogvatartója megmondta neki, hogy Donald Trump lett az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

„Meg sem fordult a fejemben, hogy komolyan beszél”

- nyilatkozta Boyle. (Newsweek)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.