Nagyobb eséllyel lépnek félre felnőttként a hűtlen szülők gyerekei

TUDOMÁNY
2017 október 17., 17:31
comments 35

Egy, a Journal of Family Issues szociológiai folyóiratban megjelent kutatás szerint a párjukat megcsaló szülők gyerekeiből nagyobb eséllyel válnak hűtlen felnőttek.

A 294 résztvevővel elvégzett kutatásból a tudósok megállapították, hogy kétszer akkora eséllyel csalja meg párját az, aki ilyen mintát látott szüleitől gyerekkorában.

A kutatók szerint a családi élmények a hűség fogalmának kialakulására is nagy hatással vannak. Ezt olyan dolgok is befolyásolják, ha a szülők hangot adnak elkötelezettségtől való félelmeiknek vagy ha saját függetlenségük fontosságát hangsúlyozzák családi körben. (Business Insider)

Szőke Dániel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.