Péntekig már biztosan nem lesz Brexit-fordulat

Nagy-Britannia várni fog az új Brexit-ajánlattal a jövő pénteki EU-csúcs utánig, mondta kedden David Davis, az ország Brexit-ügyi titkára.

Az Európai Unió és Nagy-Britannia között holtpontra jutott tárgyalások legutolsó történése az volt, hogy az EU jobb ajánlatot kért a kilépni vágyó tagállamtól a még őt terhelő pénzügyi kötelezettségekkel kapcsolatban.

A hétvégi csúcstalálkozón az EU akár engedékenyebb hangnemre is válthat, de minden bizonnyal szigorú feltételeket fognak szabni, mielőtt hajlandóak lesznek folytatni a Brexit-tárgyalásokat.

A brit miniszterelnök, Theresa May pénteken, egy az utolsó pillanatban a találkozó programjába iktatott munkareggelin vesz majd részt a 27 tagállam vezetőivel. Mindez a napirend hivatalos ülései előtt zajlik majd, az itt kötött egyezségek szintén segíthetik a tárgyalások folytatását. (Bloomberg)

Szőke Dániel

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.