Péntekig már biztosan nem lesz Brexit-fordulat

Nagy-Britannia várni fog az új Brexit-ajánlattal a jövő pénteki EU-csúcs utánig, mondta kedden David Davis, az ország Brexit-ügyi titkára.

Az Európai Unió és Nagy-Britannia között holtpontra jutott tárgyalások legutolsó történése az volt, hogy az EU jobb ajánlatot kért a kilépni vágyó tagállamtól a még őt terhelő pénzügyi kötelezettségekkel kapcsolatban.

A hétvégi csúcstalálkozón az EU akár engedékenyebb hangnemre is válthat, de minden bizonnyal szigorú feltételeket fognak szabni, mielőtt hajlandóak lesznek folytatni a Brexit-tárgyalásokat.

A brit miniszterelnök, Theresa May pénteken, egy az utolsó pillanatban a találkozó programjába iktatott munkareggelin vesz majd részt a 27 tagállam vezetőivel. Mindez a napirend hivatalos ülései előtt zajlik majd, az itt kötött egyezségek szintén segíthetik a tárgyalások folytatását. (Bloomberg)

Szőke Dániel

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.