Saját kulccsal, a riasztót hatástalanítva vittek el több százmilliót a letelepedési kötvényes cégtől

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index értesülései szerint belsős munka lehetett az Arton Capital nevű, letelepedési kötvényeket árusító cég budapesti irodájának kirablása. Az áprilisi betörésben több százmillió forint értékű eurót, valamint rengeteg fontos iratot vittek el az Artontól.

Az Index most azt írja, a behatolók nemcsak saját kulccsal mentek, de valószínűleg a riasztó kódját is ismerték.

A betörők ráadásul nemcsak a falba rejtett széf pontos helyét ismerték, hanem azt is tudták, melyik fiókban tartottak a széfen kívül is készpénzt az alkalmazottak, és tudták azt is, hol tartják a cég működéséhez elengedhetetlen, fontos dokumentumokat, és a központi szervert, amin szintén a kötvényüzlettel kapcsolatos, érzékeny adatok voltak.

Ezen kívül a Hajós utca felől behatoló tolvajok teljes csöndben és minden gyanú felkeltése nélkül ki tudták pakolni az irodát.

Az Index úgy tudja, korábban is volt lopás az Arton irodájában, akkor 5 millió forintnyi euró tűnt el. Akkor a cég vezetője, a bolgár származású Balogh Radosztina (aki egyébként Rogán Antal évfolyamtársa volt az egyetemen) megmozgatta rendőrségi kapcsolatait, és a nyomozók poligráfos vizsgálatnak vetették alá a cég összes alkalmazottját. Ezen egy külföldi dolgozó nem szerepelt jól, mégsem rúgták ki akkor a cégtől. Pont ezért ez az ember az áprilisi betörés után is nagyon érdekelte a rendőrséget, de végül nem lett belőle gyanúsított, ahogyan senki másból sem.

Pedig a rendőrség tényleg iszonyatos erőforrásokat mozgatott meg a nyomozásban: már több mint 1000 tanút meghallgattak, sokukat csak azért, mert a mobilja cellainformációi szerint épp a környéken járt a betörés idején. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.