Saját kulccsal, a riasztót hatástalanítva vittek el több százmilliót a letelepedési kötvényes cégtől

bűnügy
2017 október 17., 06:00
comments 297

Az Index értesülései szerint belsős munka lehetett az Arton Capital nevű, letelepedési kötvényeket árusító cég budapesti irodájának kirablása. Az áprilisi betörésben több százmillió forint értékű eurót, valamint rengeteg fontos iratot vittek el az Artontól.

Az Index most azt írja, a behatolók nemcsak saját kulccsal mentek, de valószínűleg a riasztó kódját is ismerték.

A betörők ráadásul nemcsak a falba rejtett széf pontos helyét ismerték, hanem azt is tudták, melyik fiókban tartottak a széfen kívül is készpénzt az alkalmazottak, és tudták azt is, hol tartják a cég működéséhez elengedhetetlen, fontos dokumentumokat, és a központi szervert, amin szintén a kötvényüzlettel kapcsolatos, érzékeny adatok voltak.

Ezen kívül a Hajós utca felől behatoló tolvajok teljes csöndben és minden gyanú felkeltése nélkül ki tudták pakolni az irodát.

Az Index úgy tudja, korábban is volt lopás az Arton irodájában, akkor 5 millió forintnyi euró tűnt el. Akkor a cég vezetője, a bolgár származású Balogh Radosztina (aki egyébként Rogán Antal évfolyamtársa volt az egyetemen) megmozgatta rendőrségi kapcsolatait, és a nyomozók poligráfos vizsgálatnak vetették alá a cég összes alkalmazottját. Ezen egy külföldi dolgozó nem szerepelt jól, mégsem rúgták ki akkor a cégtől. Pont ezért ez az ember az áprilisi betörés után is nagyon érdekelte a rendőrséget, de végül nem lett belőle gyanúsított, ahogyan senki másból sem.

Pedig a rendőrség tényleg iszonyatos erőforrásokat mozgatott meg a nyomozásban: már több mint 1000 tanút meghallgattak, sokukat csak azért, mert a mobilja cellainformációi szerint épp a környéken járt a betörés idején. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt