Trump azt hazudta, hogy Obama nem lépett kapcsolatba a külföldön elesett amerikai katonák családjaival

külföld
2017 október 17., 09:34
comments 94

Mikor amerikai újságírók arról kérdezték Donald Trumpot, miért nem fejezte ki nyilvánosan részvétét a két hete Nigerben meggyilkolt 4 amerikai kommandós hozzátartozóinak, az amerikai elnök tőle nem meglepő módon ezt az ügyet is arra próbálta felhasználni, hogy az elődjét mocskolja.

Azt mondta, ő nyilvánvalóvá tette az álláspontját ebben az ügyben, amikor levelet írt a halott katonák hozzátartozóinak, és amúgy azt tervezi, hogy a jövő héten telefonál is nekik. Majd hozzátette, hogy Barack Obama még ennyit sem tett.

„Ha megnézik Obamát vagy az előző elnököket, a többségük nem telefonált. Én inkább telefonálok, amikor ez helyénvaló”

- mondta Trump.

Ezen igencsak kiakadtak Obama korábbi tanácsadói, Trump ugyanis egész egyszerűen hazudott. Obama elnök nemcsak telefonhívásokban és levelekben fejezte ki részvétét az elesett katonák családjainak, de sokukat személyesen is felkereste, és személyesen fogadta a harcban elesett katonák koporsóit az Egyesült Államokban.

Benjamin J. Rhodes, Obama nemzetbiztonsági főtanácsadójának helyettese azt írta a Twitterre, hogy ez a hazugság még Trump többi megnyilvánulásához képest is durva és bántó. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.