Trump azt hazudta, hogy Obama nem lépett kapcsolatba a külföldön elesett amerikai katonák családjaival

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Mikor amerikai újságírók arról kérdezték Donald Trumpot, miért nem fejezte ki nyilvánosan részvétét a két hete Nigerben meggyilkolt 4 amerikai kommandós hozzátartozóinak, az amerikai elnök tőle nem meglepő módon ezt az ügyet is arra próbálta felhasználni, hogy az elődjét mocskolja.

Azt mondta, ő nyilvánvalóvá tette az álláspontját ebben az ügyben, amikor levelet írt a halott katonák hozzátartozóinak, és amúgy azt tervezi, hogy a jövő héten telefonál is nekik. Majd hozzátette, hogy Barack Obama még ennyit sem tett.

„Ha megnézik Obamát vagy az előző elnököket, a többségük nem telefonált. Én inkább telefonálok, amikor ez helyénvaló”

- mondta Trump.

Ezen igencsak kiakadtak Obama korábbi tanácsadói, Trump ugyanis egész egyszerűen hazudott. Obama elnök nemcsak telefonhívásokban és levelekben fejezte ki részvétét az elesett katonák családjainak, de sokukat személyesen is felkereste, és személyesen fogadta a harcban elesett katonák koporsóit az Egyesült Államokban.

Benjamin J. Rhodes, Obama nemzetbiztonsági főtanácsadójának helyettese azt írta a Twitterre, hogy ez a hazugság még Trump többi megnyilvánulásához képest is durva és bántó. (New York Times)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.