Fónagy államtitkár nem válaszolt arra az egyszerű kérdésre, hogy mihez kezdenek a vizes vébé romjaival

Egyetlen egy dolog értelmetlenebb annál, amikor a kormány nemzeti konzultáción kérdezi meg az embereket. Ha valaki a kormányt akarja megkérdezni bármiről. 

A valaki lehet országgyűlési képviselő is. Most például Ikotity István (LMP) a fejlesztési minisztert kérdezte a vizes vébéről, aminek a versenyei már régen véget értek ugyan, de azt még mindig nem tudni, hogy mennyibe is került végül az egész, és mi lesz a feleslegesen itt maradt dolgokkal. 

Ikotity kérdései ezek voltak: 

  • Mi történik a helyszíneken (Duna Aréna, műugró torony, Városligeti-tó, balatonfüredi helyszín) hagyott, lebontásra váró, vagy éppen feleslegessé vált épület- és szerkezeti elemekkel? Ennek hány százaléka kerül pontosan újrahasznosításra, és hol kerülnek újrahasznosításra? Hány százaléka kerül hagyományos hulladékudvarokba? 
  • Milyen további lépéseket fognak tenni a vizes vb helyszíneinek rendezése érdekében? 
  • Hány fát (és milyen korúakat és fajtájúakat) vágtak ki összesen a vizes vébé létesítményeinek felépítése és a vizes vébéhez kapcsolódó területrendezések miatt? Figyelembe véve azt is, hogy egy egy-kétéves fiatal fa messze nem pótolja egy több tízéves, kiterjedt lombkoronával rendelkező , kifejlett fa pozitív élettani hatásait, hogyan és mikorra tervezik a kivágott fák pótlását? 
  • Mennyibe kerül összesen a vizes vb romjainak eltakarítása az adófizető polgárok számára, és mennyivel járulnak ehhez hozzá a rombolást végző alvállalkozók (kérjük, hogy a költségeket helyszínenként lebontva — Duna Aréna, m űugró torony környéke, Városligeti-tó, balatonfüredi helyszín — tételesen legyenek szívesek rendelkezésünkre bocsátani? 

A kérdések részletes megválaszolását Fónagy János államtitkárra bízták a minisztériumban. Ő így oldotta meg a feladatot: 

„Az LMP már nem gondolja azt, hogy lehet más a politika. A párt színeiben szocialista politikusok, a szocialisták stílusában beszélnek és kérdeznek. Az LMP-nek se a neve, se a szándéka nem őszinte. Ezért hiteltelen az is, ha egy LMP-s politikus Budapest épített és természeti környezetéért aggódik. 

A vizes világbajnokság beruházásai a környezeti fenntarthatósági szempontok figyelembevételével, egy komplex városfejlesztési program részeként valósultak meg, amelynek eredményeként Budapest egy élhetőbb és szebb város lett.”

Ennyi, lehet szépen továbbmenni. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.