Fónagy államtitkár nem válaszolt arra az egyszerű kérdésre, hogy mihez kezdenek a vizes vébé romjaival

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egyetlen egy dolog értelmetlenebb annál, amikor a kormány nemzeti konzultáción kérdezi meg az embereket. Ha valaki a kormányt akarja megkérdezni bármiről. 

A valaki lehet országgyűlési képviselő is. Most például Ikotity István (LMP) a fejlesztési minisztert kérdezte a vizes vébéről, aminek a versenyei már régen véget értek ugyan, de azt még mindig nem tudni, hogy mennyibe is került végül az egész, és mi lesz a feleslegesen itt maradt dolgokkal. 

Ikotity kérdései ezek voltak: 

  • Mi történik a helyszíneken (Duna Aréna, műugró torony, Városligeti-tó, balatonfüredi helyszín) hagyott, lebontásra váró, vagy éppen feleslegessé vált épület- és szerkezeti elemekkel? Ennek hány százaléka kerül pontosan újrahasznosításra, és hol kerülnek újrahasznosításra? Hány százaléka kerül hagyományos hulladékudvarokba? 
  • Milyen további lépéseket fognak tenni a vizes vb helyszíneinek rendezése érdekében? 
  • Hány fát (és milyen korúakat és fajtájúakat) vágtak ki összesen a vizes vébé létesítményeinek felépítése és a vizes vébéhez kapcsolódó területrendezések miatt? Figyelembe véve azt is, hogy egy egy-kétéves fiatal fa messze nem pótolja egy több tízéves, kiterjedt lombkoronával rendelkező , kifejlett fa pozitív élettani hatásait, hogyan és mikorra tervezik a kivágott fák pótlását? 
  • Mennyibe kerül összesen a vizes vb romjainak eltakarítása az adófizető polgárok számára, és mennyivel járulnak ehhez hozzá a rombolást végző alvállalkozók (kérjük, hogy a költségeket helyszínenként lebontva — Duna Aréna, m űugró torony környéke, Városligeti-tó, balatonfüredi helyszín — tételesen legyenek szívesek rendelkezésünkre bocsátani? 

A kérdések részletes megválaszolását Fónagy János államtitkárra bízták a minisztériumban. Ő így oldotta meg a feladatot: 

„Az LMP már nem gondolja azt, hogy lehet más a politika. A párt színeiben szocialista politikusok, a szocialisták stílusában beszélnek és kérdeznek. Az LMP-nek se a neve, se a szándéka nem őszinte. Ezért hiteltelen az is, ha egy LMP-s politikus Budapest épített és természeti környezetéért aggódik. 

A vizes világbajnokság beruházásai a környezeti fenntarthatósági szempontok figyelembevételével, egy komplex városfejlesztési program részeként valósultak meg, amelynek eredményeként Budapest egy élhetőbb és szebb város lett.”

Ennyi, lehet szépen továbbmenni. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.