Hat embert gyanúsítottak meg a roma önkormányzatnál

Az mno.hu úgy értesült, hat személyt gyanúsítottak meg az Országos Roma Önkormányzat ügyében zajló, hivatali visszaélés miatt megkezdett nyomozásban. A lap értesüléseit a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) megerősítette.

A roma szervezet elnöke korábban Farkas Flórián miniszterelnöki biztos volt. Az eljárás 2016 elején indult, miután egy sajtótájékoztatón lejátszották azt a titokban rögzített hangfelvételt, amelyen elhangzott, hogy Farkas Flórián legalább hat képviselővel kötött munkaszerződést féléves időtartamra, havi 350 ezer forintos fizetéssel. A pénzért cserébe azt kérte, menjenek szembe az azóta lemondott elnökkel, Hegedüs Istvánnal. 

Farkas Flóriánnak 1998-ban hűtlen kezelés ügye miatt börtönbe kellett volna vonulnia, de Göncz Árpádtól kegyelmet kapott. Az ügyével kapcsolatos iratokat 30 évre titkosították, de hogy miért, Jávor Benedek is hiába tudakolta.


Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.