Hat embert gyanúsítottak meg a roma önkormányzatnál

belföld
2017 október 18., 13:09
comments 59

Az mno.hu úgy értesült, hat személyt gyanúsítottak meg az Országos Roma Önkormányzat ügyében zajló, hivatali visszaélés miatt megkezdett nyomozásban. A lap értesüléseit a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) megerősítette.

A roma szervezet elnöke korábban Farkas Flórián miniszterelnöki biztos volt. Az eljárás 2016 elején indult, miután egy sajtótájékoztatón lejátszották azt a titokban rögzített hangfelvételt, amelyen elhangzott, hogy Farkas Flórián legalább hat képviselővel kötött munkaszerződést féléves időtartamra, havi 350 ezer forintos fizetéssel. A pénzért cserébe azt kérte, menjenek szembe az azóta lemondott elnökkel, Hegedüs Istvánnal.

Farkas Flóriánnak 1998-ban hűtlen kezelés ügye miatt börtönbe kellett volna vonulnia, de Göncz Árpádtól kegyelmet kapott. Az ügyével kapcsolatos iratokat 30 évre titkosították, de hogy miért, Jávor Benedek is hiába tudakolta.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.