10 velejéig ártatlan magyar ember, akiket undorító karaktergyilkossággal és bizonyítékokkal akartak kicsinálni

2016 december 23., péntek 8:19
113

Vannak olyanok, mint Vona Gábor, Gergely Zsófia vagy Juhász Péter, akiket joggal hurcolnak meg hazugságokkal, és vannak olyanok, akiket nyilvánvalóan, politikai célzattal támadnak aljasul, szemből hátba, reggeltől estig kígyót-békát kiáltva rájuk.

Egy tipikus sikeres karaktergyilkossági kísérlet

Ők azok, akik a sokszor pusztán tanúkra, dokumentumokra, tárgyi bizonyítékokra vagy jogerős bírósági ítéletekre alapozott támadásokat azonnal visszaverve, mindent világosan cáfolnak, vagy legalábbis nem mondanak semmit, majd legfeljebb megrázzák magukat, és teszik tovább szerényen a dolgukat. Hajtsunk fejet előttük!

1. Rogán Antal

Vád:

Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b2) felesége, Rogán Cecília társaságában a boxutcában a Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja előtt a Hungaroringen 2016. július 24-én (Fotó: Kovács Tamás / MTI) Fotó: Kovács Tamás/MTI

Védelem: „Egyszerű karaktergyilkossági kísérlet zajlik ellenem, hiszen az ellenzék is tudja, hogy az elmúlt egy esztendő kormányzása sikeres.”

2. Mészáros Lőrinc

Vád: [A teljesség igénye nélkül:] Gázszerelőből lett milliárdos mezőgazdász, felcsúti polgármester, többszörös fociakadémia-tulajdonos, médiacsászár és több száz milliárd forintnyi közbeszerzést bezsebelő vállalkozó, mindez amiatt, hogy Orbán Viktor barátja.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Védelem: „A média fura világ. Részben a szenvedője vagyok, hiszen a médián keresztül igyekeznek karaktergyilkosságot elkövetni ellenem, szerintem oktalanul.”

3. Kóka János

Vád: Kóka János a vagyonnyilatkozatából kihagyott egy, a budai Normafánál épülő luxusvillát, majd azzal védekezett, hogy a telek nem az ő, hanem egy – amúgy 51 százalékos, tehát többségi tulajdonában álló – cégé, ezért nem érezte fontosnak feltüntetni.

Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Szingapúri Magyar Kereskedőház üzletember-találkozóján Szingapúrban 2015. május 27-én (Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium / MTI)

Védelem: „A kérdés inkább az, hogy én az orruk alá dörgölöm-e a karaktergyilkosságot, amelyet ellenem elkövettek. Megtettem egyébként Szijjártó Péternek, amikor a dunakeszi háza miatt kapta föl a sajtó. Akkor elmondtam neki, hogy nekem sem volt jó érzés, amikor az éppen épülő házam elé fideszes szóvivőként kiállt, és szélhámosságot kiáltott. Értette, hogy miről beszélek.”

4. Meggyes Tamás

Vád:

  • Esztergom volt fideszes polgármesterét hűtlen kezeléssel gyanúsították, és kihallgatták, mert a gyanú szerint az önkormányzat helyett saját nevére íratott egy életbiztosítást.
  • A választások előtt a súlyosan eladósodott önkormányzatban a vitát is betiltotta, hogy „a képviselők a város nyilvánossága előtt ne használhassák propaganda céljaira a testületi üléseket”.
  • Bíróságon állították tanúk, hogy Meggyes volt felesége nem hazudott, amikor egy interjúban arról beszélt, hogy súlyosan bántalmazta a férje.

Védelem: „Már 2007 óta folyik ellenem a karaktergyilkosság, és mostanra sikerült kinyírni engem.”

5. Schmitt Pál

Vád: Schmitt Pál akkori államfőről 2012-ben kiderült, hogy plagizált, majd ezt a Semmelweis Egyetem is kimondta, és elvette Schmitt Páltól a kisdoktori címét.

Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál volt köztársasági elnök az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Országházban 2016. április 25-én (Fotó: Kovács Tamás / MTI) Fotó: Kovács Tamás

Védelem: Ugyan nem maga a köztársasági elnök mondta ki, hanem a kézi vezérelt közmédia dobta be a szót, de azért idefér, hogy Obersovszky Péter a legendás alákérdezős interjújáról pár nappal később A lényeg című műsorában „Karaktergyilkosság kísérlet” címmel számolt be.

6. Semjén Zsolt

Vád: Schmitthez hasonlóan a mostani miniszterelnök-helyettes is plagizált, amikor 1992-ben az ELTE hallgatójaként elkészítette a szociológiai szakdolgozatát.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszél a kommunizmus áldozatainak emléknapján rendezett megemlékezésen a pócspetri római katolikus templomban 2015. február 25-én (Fotó: Balázs Attila / MTI) Fotó: Balázs Attila / MTI

Védelem: Az ELTE vizsgálatának eredményéről Semjén azt mondta, „karaktergyilkosságra készülnek” ellene, miután „nem találtak rajta fogást”.

7. Gömöri Zsolt

Vád: A budapesti XIV. és XVI. kerületi ügyészség a paralimpiai bizottság volt elnökét 15 millió forintos sikkasztással vádolta meg.

Fotó: olimpia.hu

Védelem: Bors: „A végén még kiderül, hogy karaktergyilkosság áldozata.” Gömöri Zsolt: „Tényleg az vagyok.”

8. Farkas Flórián

Vád: A roma integrációra szánt Híd a munka világába program körül nincsenek rendben a pénzügyek, az Országos Roma Önkormányzat költéseinél európai hatóságok és a NAV is vizsgálódnak, 1,6 milliárd forintot kéne visszafizetniük az Emminek, de nem teszik. Ezen kívül, nem igazán tudni, mit csinált Farkas Flórián a havi egymiliós fizetéséért, de az biztos, hogy a parlamentből legtöbbet hiányzó képviselők listáján szerepel és nem minden tiszta az érettségije körül sem.

Védelem: „Az, hogy az ellenzék és a baloldali sajtó körbelövöldözött, és mindenhova odarakta a képemet, egy tipikus karaktergyilkossági kísérlet.”

9. Vizoviczki László

Vád: Vizoviczki László ügyében két tárgyalás folyik párhuzamosan: az egyik Debrecenben, ahol vesztegetés a vád, a másik pedig Budapesten költségvetési csalás miatt.

Vizoviczki László az ellene és 32 társa ellen vendéglátó-ipari tevékenységgel összefüggésben elkövetett költségvetési csalás vádja miatt indult büntetőper tárgyalásán, a Fővárosi Törvényszéken 2014. november 19-én (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI) Fotó: Szigetváry Zsolt

Védelem: Vizoviczki szerint Kubatov Gábor azért tarthatta fontosnak, hogy tárgyaljon vele a West Balkán-ügy után, mert ő volt a „a legnagyobb létszámot fogadó rendezvénylebonyolító szakember”. Mint mondta: „Az óriási mértékű karaktergyilkosságom 4 éve után néhány tájékozatlan, félrevezetett ember ma már furcsának akarja tartani a velem történt találkozót, pedig abban az időben az még teljesen természetes volt, hiszen akkor egy 51 éves, nagycsaládos, büntetlen előéletű, legális, nyílt nagyvállalkozói életet élő szakemberként fogadott, aki évente 10 Sziget Fesztiválnak megfelelő létszámot látott vendégül és a világ első számú klub rendezvénytartója volt.”

10. Kiss Árpád

Vád: Kiss Árpád, Kiss István és Pető Zsolt életfogytiglant kaptak, mert 2008-2009-ben 9 helyszínen hajtott végre fegyveres támadást romák otthonai ellen, és összesen 6 ember, köztük egy gyerek meghalt, és öten súlyosan megsérültek.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres, Molotov-koktélos támadások elsőfokú ítélethirdetésére vezetik K. Árpád elsőrendű vádlottat a Budapest Környéki Törvényszéken 2013. augusztus 6-án (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Védelem: „Karaktergyilkosság áldozata lettem.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt