Lehet, hogy nem véletlen, hogy most adományozta vagyonát alapítványának Soros György

Nem kizárt, hogy Soros György azért utalta át szinte teljes vagyonát alapítványának, hogy adóalapját csökkentse  - erről a Bloomberg ír.  

2008-ig létezett egy adókedvezmény, ami lehetővé tette, hogy a hedge fundok menedzserei a külföldi befektetőktől kapott pénz után kiszabott adó befizetését elhalasszák, erre 2017. december 31-ig kaptak időt. 2013-ig Soros György befektetési alapjában több mint 14 milliárd dollár halmozódott fel, hogy azóta mennyivewl nőtt ez az összeg, nem lehet tudni. Azzal, hogy most 18 milliárd dollárt adott át a Nyílt Társadalom Alapítványoknak (OSF), megúszhatja az adó befizetését.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.