A tököm ki van már, hogy mindenféle Nímand Jóska a szájára meri venni Horn Gyulát

media
2017 október 19., 07:14

Az ínyenc kevesek bűnös, ám annál élvezetesebb szórakozása az online párt-, propaganda-, és politikaihiszti-sajtó olvasgatása. Ez, amellett, hogy olcsó buli, rendkívül időtakarékos mulatságnak is számít, mivel az ilyen oldalak nagy része a jól ismert híreket közli felturbózott címekkel, vagyis elég ezeken átsöpörni. Néha azonban akkorát gurít valamelyik szereplő, ami már a szélesebb publikumnak is jelenthet valamit.

Az elmúlt 24 óra két egészen elképesztő cím párviadaláról szólt ebben a kótyagos szubkultúrában. Szerdán még úgy tűnt, hogy a műfajban hagyományosan erős, Tourette-szindrómában szenvedő Kolozsváros akár hosszú időre is leuralhatja a mezőnyt azzal a címmel, hogy

Hajtsd a szopórollert, Mari! Hajtsd veszettül!

(A cikk természetesen Schmidt Máriáról szól.)

Hogy alig egy nappal később az MSZP-s aktivisták által írt Hír Hugó - amit nemrég ebben a cikkben mutattunk be - nemhogy rálicitáljon a Kolozsvárosra, de kapásból a valaha volt legnagyobbak közé emelkedjen azzal a címmel, hogy

A tököm ki van már, hogy mindenféle Nímand Jóska a szájára meri venni Horn Gyulát

Ez azért is klasszikus cikk, mert a cím utáni folytatás is nagyon vicces. Rögtön kiderül ugyanis, hogy az írás nem másról, mint Pogátsa Zoltánról szól. Bocsánat, előtt azért ellövik a 2010-es évek egyik legerősebb lidjét, miszerint

Először is azt a tisztelet teljes kérdést szeretném neked fel tenni, hogy ki a franc vagy te, hogy ilyen baromságokat mondj Horn Gyuláról?

Hogy utána olyan nyitómondattal tegyék hidegre az ismert újszélsőbalos liberális- és kapitalzmusfalót, hogy

Valami Pogátsa nevű, magát újbaloldali közgazdásznak nevező, belvárosi liberális értelmiségi, aki odáig ment egy mai 24.hu-s riportban, hogy még Horn Gyulát is elkezdte kioktatni baloldaliságból.

Van feljebb? persze. Például az erre következő mondat, ami ennyi:

Humor herold.

Nem idézem végig a mestercikket, csak jelzem a politika iránt érdeklődő tetovált olvasóknak, hogy simán ki tudtam emelni belőle három ilyen, szöveges alkartetkóért kiáltó mondatot:

  1. És én ma azt mondom, hogy több Horn Gyula kellene a közéletbe és kevesebb észosztó Pogátsa.
  2. Mindenkinek üzenem, el a kezekkel Horn Gyulától!
  3. Szeretném nektek jelezni kis egy százalékos minyonok az MSZP-t kikezdhetitek, de Horn Gyulát soha!

Ugye, hogy már sokkal érthetőbb, miért küszködik manapság a hagyományos sajtó?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.