Lejárt a katalánoknak adott spanyol ultimátum

Már 12 perce lejárt az ultimátum, amit a spanyol kormány adott a katalán vezetésnek arra, hogy eldöntsék: független-e Katalónia, vagy sem.

A spanyolok fenyegetése szerint az előbbi esetén kénytelenek lesznek érvényesíteni a spanyol alkotmány 155-ös cikkelyét, amely alapján a központi kormány megvonhatja az autonóm területek önrendelkezési jogát.

Ez egyelőre még nem történt meg. A spanyol kormány magának se hagyott sok időt a válaszlépésre: Rajoy miniszterelnök még ma Brüsszelbe utazik az uniós csúcsra, és csak pénteken tér haza. Így az sem zárható ki, hogy valójában majd csak pénteken fog történni bármi. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.