Lejárt a katalánoknak adott spanyol ultimátum

külföld
2017 október 19., 06:14
comments 65

Már 12 perce lejárt az ultimátum, amit a spanyol kormány adott a katalán vezetésnek arra, hogy eldöntsék: független-e Katalónia, vagy sem.

A spanyolok fenyegetése szerint az előbbi esetén kénytelenek lesznek érvényesíteni a spanyol alkotmány 155-ös cikkelyét, amely alapján a központi kormány megvonhatja az autonóm területek önrendelkezési jogát.

Ez egyelőre még nem történt meg. A spanyol kormány magának se hagyott sok időt a válaszlépésre: Rajoy miniszterelnök még ma Brüsszelbe utazik az uniós csúcsra, és csak pénteken tér haza. Így az sem zárható ki, hogy valójában majd csak pénteken fog történni bármi. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.