Újra utcán a Fedél Nélkül Népszabadság-kiadása

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Tavaly több etapban 37 ezer példányban nyomták ki, idén első körben 17 500 kerül az utcákra a Fedél Nélkül különkiadása, amit a hajléktalan szerzők mellett az egy éve megszüntetett Népszabadság egykori újságírói töltöttek fel cikkekkel. Az így kétszer 12 oldalas lap nyomtatásának költségeit a népszabisok fedezték, a bevétel az árusokat illeti. 

A Fedél Nélkül tavaly "befogadta" az újságírókat, akik lap nélkül maradtak, miután Heinrich Pecina cége, a Mediaworks egyik napról a másikra bereteszelte a Népszabadságot. Néhány héttel később, ahogy az előre pontosan megjósolható volt, az osztrák """"üzletember""""" eladta a kiadóvállalatot Mészáros Lőrincnek. 

 A széthullott szerkesztőség tagjai a posztban arra bíztatják egykori olvasóikat, hogy vegyenek a lapból, emlékezzenek a Népszabadságra, segítsenek a rászorulóknak, "mutassuk meg újra a szolidaritás erejét". 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.