Újra utcán a Fedél Nélkül Népszabadság-kiadása

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tavaly több etapban 37 ezer példányban nyomták ki, idén első körben 17 500 kerül az utcákra a Fedél Nélkül különkiadása, amit a hajléktalan szerzők mellett az egy éve megszüntetett Népszabadság egykori újságírói töltöttek fel cikkekkel. Az így kétszer 12 oldalas lap nyomtatásának költségeit a népszabisok fedezték, a bevétel az árusokat illeti. 

A Fedél Nélkül tavaly "befogadta" az újságírókat, akik lap nélkül maradtak, miután Heinrich Pecina cége, a Mediaworks egyik napról a másikra bereteszelte a Népszabadságot. Néhány héttel később, ahogy az előre pontosan megjósolható volt, az osztrák """"üzletember""""" eladta a kiadóvállalatot Mészáros Lőrincnek. 

 A széthullott szerkesztőség tagjai a posztban arra bíztatják egykori olvasóikat, hogy vegyenek a lapból, emlékezzenek a Népszabadságra, segítsenek a rászorulóknak, "mutassuk meg újra a szolidaritás erejét". 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.