A magyar diplomácia keményen megdolgozott a ghánai szépségverseny sikeréért

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A fenti képen Gelencsér Tímea, a Magyarország Szépe verseny tavalyi győztese látható az accrai magyar nagykövetségen, Miss Ghána és Mr. Ghána társaságában. 

A két nagy szépségverseny-hálózat közül a Miss Universe hazai leágazását Vajna Tímea menedzseli, bár májusban a Borsnak azt nyilatkozta, hogy túl akar adni a licenszen, és a jövőben legfeljebb zsűritagként és tanácsadóként vétetné észre magát. Gelencsér másik nagy márka, a Miss World magyar kiadását nyerte meg 2016-ban - ezt Sarka Kata és Rogán Cecília cége, a Rogán Antal helikoptereztetését is magára vállaló, titokzatos  Nakama & Partners Kft. szervezi, és természetesen a köztévé közvetíti.

A Daily Guide Africa cikkéből érteséltünk róla, hogy a ghánai Miss World versenyt támogatta a magyar nagykövetség, valamint a kormánnyal nagyon, de tényleg nagyon szorosan együttműködő Balogh Sándor cége, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC). Megkérdeztük a Külügyminisztériumot, miért tartotta fontosnak a magyar diplomácia, hogy felkarolja ezt a rendezvényt, illetve kitől származik az ötlet. Ezekre a kérdésekre egyáltalán nem válaszoltak, annyit írtak csupán, hogy "A szépségversenyt a nagykövetség anyagilag nem támogatta." Mikor visszakérdeztünk, hogy akkor miért szerepel Magyarország címere a támogatók falán, illetve pontosan hogyan vett részt a követség a szépségversenyen, másodjára annyit közöltek: "Ghána függetlenségének és a Miss Ghana választás 60. évfordulójának apropóján a szépségverseny szervezői az Accrai Magyar Nagykövetséggel karöltve díszvendégként hívták meg Accrába Gelencsér Tímeát, a Miss World Hungary 2016 nyertesét."

Az biztos, hogy ennél azért többről van szó, hiszen a Daily Guide Africa idézett cikke megemlíti, hogy a magyar követség és a HTCC vállalta az első három helyezett Magyarországra utaztatását, míg a Balog Sándor cégének honlapján fellelhető, emelkedett hangulatú beszámolóból az is kiderül, hogy a nagykövet személyesen is odatette magát: "Az esemény támogatásában és szervezésében oroszlánrészt vállalt a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC), akik anyagilag is támogatták a kulturális eseményt. 

Az accrai magyar nagykövetséggel karöltve véghez vitt munka nem maradt hála nélkül, hiszen a szervezők helyet biztosítottak a zsűri asztalnál Szabó András nagykövet úrnak.

A magyar küldöttséggel utazott Gelencsér Tímea Miss Universe (helyesen, ugye, Miss World) Hungary 2016 győztes, aki egyetlen európai szépségkirálynőként osztatlan sikert aratott megjelenésével a rendezvényen."

Ezen kívül Gelencsér Tímea és a nagykövet felesége vittek muffint és ruhákat a ghánai utcagyerekeknek, akiknek a szépségkirálynő azt is megtanította, hogy a golyóstoll magyar találmány. 

A két és fél éve meghirdetett "déli nyitás" hevében létrehozott ghánai követségen amúgy - több másik afrikai képviselethez hasonlóan - még mindig nem működik a konzuli hivatal "technikai okok" miatt. Aki magyar vízumot szeretne, annak vagy a holland követségre vagy Nigériába kell mennie:

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.