A burkatiltalomra hivatkozva egy Lego-nindzsa miatt riasztották a bécsi rendőröket

Október elsejétől lett tilos Ausztriában egész arcot takaró kendőt viselni. Bár a törvényt nyilvánvalóan a közterületi burkaviselés szankcionálására hozták, de a jogalkotók ügyeltek arra, hogy ne legyen ez így kimondva, ezért az elmúlt hetekben egymást érik a bizarr esetek: múltkor egy cápajelmezes reklámembert bírságoltak meg, pénteken pedig a rendőrök egy bécsi Lego-üzletet szálltak meg. 

A rendőrség azután szállt ki az üzletbe, hogy panaszt kaptak, egy Lego-nindzsa megsérti a törvényt. Végül nem került sor pénzbírság kiszabására, mivel a nő a rendőrség kérésére levette a kendőt, majd megbeszélték, hogy foglalkozása miatt hordta azt. 

Az utóbbi két hétben fordult már elő az is, hogy a rendőrség az osztrák parlament kabalaállatával, Leskóval szemben volt kénytelen intézkedni. Az óriási nyúljelmezbe bújt szereplő épp gyerekkel forgatott egy videót, amikor a rendőrök megállították. Rendőrségi szakszervezeti vezetők már akkor jelezték, hogy az új törvény betarthatatlan lett, mivel alkotmányos okokból nem a burkára írták ki, így viszont teljes a káosz. 

Majd jött a cápajelmezes férfi esete, október 11-én pedig egy hazafele tartó egyetemistát büntettek meg 50 euróra, mert a sálja eltakarta az arcát. Német lapok arról írtak, hogy azért szabták ki végül a büntetést, mert a 28 éves fiatal nevetségesnek nevezte a törvényt. 

A hatóságok azt sejtik, hogy épp azért hívják ki őket olyan esetekhez, mint amilyen a cápa vagy a Lego-nindzsa volt, hogy a törvény abszurditására hívják fel a figyelmet. Eddig több mint 30 bejelentést kaptak az elmúlt hetekben. (DW)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.