Az ANO milliárdos miniszterelnök-jelöljének nagyon tetszik, hogy Orbán azt csinál, amit akar

Andrej Babis cseh milliárdos pártja, az ANO nagy fölénnyel nyerte a cseh választásokat, derült ki szombat délután.

Az Index ennek kapcsán emlékeztet rá, hogy egy pár évvel ezelőtti dokumentumfilmben Babis Orbán Viktorról is mondott pár keresetlen szót. Azért keresetlent, mert egy bekapcsolva hagyott mikrofon rögzítette a beszélgetést közte és a magyar Pető Tibor nagykövet között.

Babis arról sztorizgat, hogy a hülye cseh újságírók megköveznék, ha Orbán Viktorral találkozna, „vége a demokráciának”, mondanák. Babis mégis irigykedik a magyar miniszterelnökre, mert szerinte neki nem kell a koalíciós partnerrel „vesződnie”, mint neki. (Ó, mit szólhat ehhez szegény KDNP!) Babis, akinek agrárérdekeltségei Magyaországon is jelentősek, Varga Mihály miniszterrel találkozik rendszeresen a magyar kormány tagjai közül.

A jobbközép ANO eddig a szociáldemokratákkal kormányzott közösen, ám a CSSD nagyon rossz eredményt ér el a választáson, ahol nemcsak a „cseh Trumpnak” nevezett populista Babis szerepelt jól, de az euroszkeptikus pártok is.

A CSSD máris jelezte, hogy nem akar bent maradni a kormányban. 

Babis 2017 májusáig volt a koalíciós kormány pénzügyminisztere és gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettese. A kormányt a szocdemekkel (CSSD) és a kereszténydemokratákkal koalícióban irányított az ANO.  (Index)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.