1956. október 23-ra emlékeztek a főméltóságok

Áder János (jobbról a második) és Kövér László (balról a második) a nemzeti lobogó ünnepélyes felvonásán 2017. október 23-án, a Kossuth téren.Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök jelenlétében húzták fel reggel a Kossuth téren Magyarország nemzeti lobogóját. Hatvanegy éve, 1956. október 23-án ezen a napon robbant ki Magyarország utolsó forradalma a sztálinista rezsim ellen.

Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A forradalom végül 13 napon belül elbukott, a megszálló szovjet hadsereg leverte. A forradalom bukása után hatalomra került bábkormány megtorlásaiban százakat végeztek ki, köztük a forradalom miniszterelnökét, Nagy Imrét is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.