A rendőrökkel is összecsaptak az UBER ellen tüntető taxisok Kolumbiában

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Bogotában több ezer taxis zárta le az utakat és csapott össze a rendőrökkel, miközben az Ubert ellen tiltakoztak. A sárga autók hétfőn vonultak fel, mert szerintük a közlekedési app tisztességtelen előnyöket élvez. A taxisok azt követelték a kormánytól, hogy szigorítsák az olyan technológiai cégekre vonatkozó szabályokat, mint az Uber vagy a Cabify.

Fotó: RAUL ARBOLEDA/AFP

A taxisok lezárták a kolumbiai főváros legfontosabb kereszteződéseit, majd megtámadták azokat a sofőröket. Akik nem csatlakoztak a tiltakozáshoz. A rendőrség pedig könnygázzal próbálta meg feloszlatni a tömeget.

Fotó: RAUL ARBOLEDA/AFP

A bogotai taxisok azért is ki voltak akadva, mert nemrég arra kötelezték őket, hogy cseréljék le a taxióráikat egy olyanra, amely a GPS koordináták alapján számolja ki a díjakat. A sofőrök szerint ez túl drága és csak még jobban kiszolgáltatja őket a tolvajoknak. Ugyanakkor az sem tetszett nekik, hogy a főváros vezetése külön sávokat különített el a bicikliseknek és a buszoknak.

A kolumbiai hatóságok azt mondják, nem tudnak mit tenni az olyan cégek ellen, mint az Uber vagy a Cabify. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.